Напишете дума/думи за търсене

Гел лак у дома. Мисията е възможна

Добрият маникюр с гел лак в домашни условия коства търпение, усилия и средства. Но си заслужава. Преглъщате първоначалната инвестиция и факта, че може да не стане идеален от раз, и скачате в дълбокото. А след това се радвате заслужено на здравината, блясъка и на перфектния вид на ноктите си дни наред. Без предварително записан час в салон, без разкарване, без малкия разговор с маникюристката. На всичкото отгоре в дългосрочна перспектива ще спестите и пари и няма да се налага да треперите за маникюра си след всяка измита чиния.

Какво ви трябва

Уред за изпичане. Това е може би най-скъпата част от домашния ви гел маникюр. Може да намерите лампата най-лесно онлайн. В специализиран магазини или в произволен сайт за колективно пазаруване. Може да я закупите и втора употреба. Има добри оферти на приемливо ниски цени от порядъка на 20 лв. Вариантите са два – UV или LED лампа. Първата е значително по-евтина, но пък времето за изпичане на лака с нея е 2 или 3 мин в зависимост от мощността. LED лампата е по-скъпа, но пък един пласт лак с нея е готов за броени секунди.

Гел лак. Инвестицията за него също не е малка. Варира в зависимост от марката и милилитрите на опаковката. Може да се намери цветен на цени от 5-6 до над 20 лв. за една опаковка. Обърнете внимание на количеството, за което плащате, за да не се окаже, че изгодната оферта, всъщност е за миниатюрно шишенче лак. За гел маникюра ви трябва също специална основа и топ лак. Те имат своите важни функции и не е добре да ги пропускате. И двата продукта се изпичат след нанасяне. Добрата новина е, че всъщност гел лаковете се използват по-пестеливо от обикновените и се запазват добре в опаковката за дълго.

Обезмаслител за нокти, течност за сваляне, масло за кожички, пили и още един куп специални неща. Всъщност, не е необходимо да изпразвате джобовете си и за тях. Обезмасляването на нокътната плочка е важно, но може да го постигнете с памуче, напоено със спирт. За омекотяване на кожата около ноктите може да ползвате обикновен зехтин. Изпилването и заравняването на повърхността на ноктите обаче е важно. Ако пилата ви не е добра, си струва да се оборудвате с нова.

Как се прави

Подготовката. Намажете ръцете с подхранващ крем. Добре е да е с UV защитен фактор. Почистете ноктите добре, оформете ги с пила и избутайте кожичките, ако се налага. Минете ноктите със спирт.

Нанасянето. За начало сложете един тънък пласт основа. Изпечете под лампата. Следват два пласта цветен лак, между които и след тях изпечете отново. Накрая нанесете финален слой топ лак и отново сложете ръцете под лампата. Минете ноктите отгоре с памуче, напоено със спирт, и намажете кожичките със зехтин.

Свалянето на лака. Може да използвате специална течност или ацетонов лакочистител. Капнете по няколко капки от него на памучета. Подгответе листчета нарязано алуминиево фолио. Наранете горния слой на лака с груба пила. Сложете памучетата върху ноктите и завийте отгоре с фолио. Изчакайте около 10 минути и свалете ацетоновите шапки, като разтривате леко. Ако не успеете да отстраните лака така, помогнете си внимателно с дървена пръчица или с пила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X