Напишете дума/думи за търсене

Течни камъни превръщат маникюра в бижу

Течни камъни - тoва е една от най-новите и нашумели тенденции в съвременния артдизайн за нокти. Чрез инкрустирането им маникюрът се превръща в шедьовър. Техниката навлиза от Русия и е сравнително нова за България. На пръсти се броят маникюристките, които умеят направата ѝ. Спада в т.нар. Royal manicures графа (от англ. - кралски маникюри - б.а.).

Този тип камъни са абсолютен хит в момента, защото се много по-практични от обикновените, които падат лесно. За разлика от тях течните са изграждат с течен гел и буквално се сливат с лака. Техниката симулира инкрустирани естествени камъни: перли, кехлибар, тюркоаз, изумруди, сапфири, рубини.

Чрез смесване на оцветени гелове

маникюристката може да пресъздаде всеки скъпоценен камък с всичките му специфики и светлосенки. Напълно завършена, тази техника изглежда в съчетание с “леенето” върху ноктите. Това означава маникюр, върху който има излети златни нишки с орнаменти. Обратно на името си, те не се изливат, а се правят с фолио. По нокътната плочка се рисува с безцветен гел, след което отгоре се залепя и отлепя бързо златно фолио. Частиците от него остават по очертаните части.

Течните камъни са подходящи както за специални случаи, така и за прекрасен аксесоар към всекидневната визия.

Не е задължително да имате дълги нокти,

за да си направите такъв маникюр. Стои добре и на къси. Не е нужно и камъните да са масивни - могат да се излеят малки, нежни и дискретни.

Как се прави? Първо се нанася цветен гел, който се пече за 15 секунди под UV лампа. Върху този слой се слага специална течност - полимер, която се скулптурира в желана форма и също се изпича. Този слой е по-плътен и придава изпъкнала форма на камъка. В последната стъпка върху повърхността му се прилага еднофазен гел, който след това се пили, ако има неравности. След изглаждането на камъка се слага топлак и маникюрът е готов.

Навярно в момента си мислите, че техниката е безумно скъпа и недостъпна. Всъщност тя

не е различна по цена от обикновения гел лак

В зависимост от различните салони оскъпяването може да бъде до 10 лева. Издържат много - до 4 седмици.

Премахването не се случва както с нормалния гел лак, а задължително с електрическа пила поради голямата плътност. Техниката е много подходяща за хора, които имат несъвършенства във формата на растежа на плочката. Плътността на камъните позволява визуално да се променя и подобрява формата на нокътя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X