Напишете дума/думи за търсене

Неудобствата на гел лака

Обикновено това е последното нещо, за което мислите на път за салона. По-скоро си представяте перфектен маникюр и безоблачните две седмици, в които няма да го мислите. Ако сложите гел лак или акрил на ноктите, имате право. Инвестирате прилична сума пари и време и държите резултатът, ако не да надмине очакванията ви, то поне да оправдае средствата.

Съвременните продукти за салонен маникюр наистина имат редица предимства, но никой не ви обещава, че няма да ви създават главоболия.

Дръжте ноктите изкъсо срещу счупване

В буквалния смисъл. Колкото по-дълги са преди нанасянето на гела, толкова по-вероятно е да станат непоносимо дълги и уязвими до следващото ви посещение в салона. А това, ако имате лошия късмет, е предпоставка за болезнено счупване навътре в нокътната плочка.

Не тръгвайте с гел на път

Няма нищо по-логично от това да се подсигурите с траен и добре изглеждащ маникюр преди пътуване. Защото не искате да се занимавате и с ноктите си, защото няма да имате време, защото маникюристката ви няма да е подръка. И поради същите причини се откажете от гела и акрила, докато е време. Достатъчно е и един нокът да пострада, за да отровите пътуването си. Вместо това заложете на добрия стар ацетонов лак. Него може сами да сложите и да махнете за нула време и по всяко време. Пък и по-добре без лак, отколкото със зле изглеждащ.

Слагайте ръкавици

Няма как да имате перфектен маникюр след основно почистване вкъщи или след усилено миене на куп чинии. И от желязо да е маникюрът в тези случаи, няма как да издържи. Ръкавиците обаче може да спасят положението поне за известно време. Да, запарват и са неудобни, но не повече от неудобството, което повторната визита в салона би ви причинила.

Запълнете с обикновен лак в основата

Едно от най-досадните неща при гел лака и акрилното изграждане е неизбежното израстване на ноктите. Понякога повърхността остава добре запазена и бляскава, но бързо се появява израстване в основата, което загрозява. В този случай може да нанесете и собственоръчно малко лак с брокат, така че да покрие празнината. Отгоре покрийте с прозрачен топлак.

Попитайте за хигиената в салона, ако се съмнявате

Добрият професионалист се грижи за чистотата на инструментите, с които борави и с които се докосва до вас. Но няма как да знаете дали тези в чекмеджето са хигиенизирани старателно, или просто са прибрани след поредния клиент. Ако имате съмнения за хигиената, попитайте. Не е срамно, нито незаконно, а и ще ви спести доста главоболия след това. Ноктите са си ваши - за съжаление и гъбичките след това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X