Напишете дума/думи за търсене

Грижа за ноктите и кожичките през студените месеци

Безкомпромисният зимен студ започна. През този сезон не само кожата и косата ни имат нужда от защита от студения въздух. Потърпевши се оказват и ноктите. Няма нищо по-грозно от сухи и напукани ръце, придружени с натрошени нокти.

Дръжте ги къси

Дори и да ги харесвате по-дълги, през зимата ги подкъсете. И разкарайте затъпялата нокторезачка. Тя не само че оставя ноктите с назъбени краища, но и ги нацепва.

Внимателно с кожичките

Купете си омекотител за кожички. Ако нямате под ръка, то и накисване в топла вода ще свърши работа. Бъдете много внимателни с тримера за кожички. Гледайте на тях като на пазители от всякакви гадни бактерии, които може да налазят ноктите ви. Ако сте късметлии и нямате кой знае колко излишна кожа в подножието на ноктите си, по-добре ги изтласкайте в посока на първата фаланта, отколкото да късате парче месо от вас.

Направете им маска

Ако ръстите и ноктите ви са вече достатъчно изсъхнали от студа, но не е лоша идея да им направите водна баня, примесена с натурални продукти. Ако ноктите ви са чупливи и крехки, може да ги укрепите с маска от два разбити жълтъка, ? ч.ч. прясно мляко и 1 с.л. мед. Жълтъците омекотяват и овлажняват. Ако ноктите ви са сухи, използвайте етерични масла. Особено подходящо е бадемовото масло или чистият зехтин. Чесновото олио, от друга страна, предпазват ноктите от люспене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X