Напишете дума/думи за търсене

Непознати тайни за по-красиви нокти

Доста от нещата, с които се сблъскваме в деня си, приемаме за даденост. Същото се отнася и за ноктите, за които намираме време само да лакираме от време на време. Рядко ни остава време да се погрижим за тях толкова качествено, че да не ни се налага да спасяваме влошеното им здраве в последния момент.

Ледена вода за изсъхване на лака

Ако бързате или нямате търпение да изчакате лакът за нокти да изсъхне, дайте му 30 секунди след като сте го нанесли, и потопете ръцете си в ледена вода. Ще изсъхне за нула време.

Използвайте бяла основа

Искате цветът на лака ви да бъде още по-ярък, тогава сложете като първи слой върху ноктите си бял цвят. Това върши особено добра работа за лаковете в неонови багри.

Паста за зъби за петната

Ако имате останки от яркочервения маникюр върху ноктите, а нямате под ръка лакочистител, опитайте с паста за зъби. Потопете четката на лака за нокти в тубичката и натъркайте непочистените участъци.

Сухо лепило за броката

Обичате ноктите ви да блестят с отблясъците на броката, но трудно се разделяте с него? Вече има решение и за това. Преди да нанесете лака, намажете ноктите си със сухо лепило за хартия. Това ще помогне на броката да падне бързо и лесно, когато му дойде време да напусне ръцете ви.

Почистете ноктите с оцет

Преди да нанесете лака, почистете ноктите си с тампон, напоен в дестилиран оцет. Това ще помогне на маникюра да издържи по-дълго време.

Търкаляйте шишенцата с лак вместо да ги клатите

Ако имате навик да тръскате лака за нокти преди употреба, не е лошо да прекратите тази неособено удачна практика. Разклащането му образува въздушни балончета. По-добре потъркайте флакона между дланите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X