Напишете дума/думи за търсене

Как да накараме ноктите да заблестят с натурални средства

Те понасят много от агресията, с която се срещаме ежедневно. От времето навън през препаратите, до които ги докосваме, до многобройните процедури, на които ги подлагаме, за да са красиви. Понякога с един лак добрият външен вид на ноктите е спасен, но кой би се отказал от естествено блестящи нокти. Мисията не е невъзможна, при това в домашни условия и със средства, които най-вероятно вече имате.

Зехтин

Маслиновото масло има редица полезни свойства, но е особено ценно за здравето и красотата на ноктите. Достатъчно е леко да затоплите зехтина и да ги масажирате с него. Или да добавите няколко капки в купичка с топла вода и да накиснете ръцете за малко.

Лимон

Перфектният чистач на петна идва на помощ и на ноктите. Разрежете един цитрус на две и натрийте пръстите на ръцете направо с разполовения плод. Изплакнете с вода и нанесете овлажняващ крем след процедурата.

Вазелин

Подхранете ноктите, като ги намажете с продукта преди баня или непосредствено след нея.

Бебешко олио

Може би отдавна нямате подобна козметика у дома или пък имате, но сте пропуснали да забележите как се отразява на ноктите ви, когато я използвате. Следващия път се възползвайте по-пълноценно. Малко бебешко олио може да направи чудеса за красотата на ръцете.

Рибено масло

Със сигурност носи много ползи за здравето на организма, но в него има и много бюти потенциал, когато става дума за ноктите. Просто приемайте по малко от маслото всеки ден и може да разчитате на здрави и блестящи нокти.

Авокадо

Подобно на рибеното масло е добре да го включвате по-често в менюто си, ако ноктите ви са чупливи и не им достига блясък.

Кисело мляко

И още как. В него има изобилие от полезни за здравето и красотата на ноктите вещества – калций, желязо, цинк, витамини А, С , Д, Е, К, витамини от групата В и много протеини. Фантастичен коктейл за фантастични нокти. Нужно е само да наблегнете на киселото мляко в диетата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X