Напишете дума/думи за търсене

Неочакваните ползи на содата за красотата

Сигурно използвате содата за хляб за доста неща в домакинството, но хрумвало ли ви е, че тази хранителна добавка може да се използва и в разкрасителните ви дела? В содата бикарбонат се съдържат активни съставки, които са доста подходящи за почистващи процедури от върха на главата до палците на краката.

Почистване на лице

Разредете 2 ч.л. сода с 1 ч.л. хладка вода. Трябва да се получи мека паста. Намокрете лицето си и нанесете върху него получената смес с нежни кръгообразни движения. Изплакнете и подсушете с мека кърпа. Това е един от най-добрите начини за сваляне на грим.

Избелване на зъбите

Няма нужда от скъпи процедури, за да се радвате на блестяща усмивка. Содата за хляб от векове е натурална паста за избелване. Смесете малко количество от нея със сол и нанесете сместа върху зъбите. Изплакнете добре. Содата е и естествен освежител на дъха.

Ексфолиант

За да съживите кожата на лактите и петите си, са ви нужни просто 3 части сода и 1 част вода. Направете паста, която да нанесете с леки движения на проблемните места, после изплакнете добре.

Вместо шампоан

Ако сте далеч от банята, а трябва косата ви да изглежда заслепително, то няколко грама сода за хляб и талк върху четката за коса ще направят чудеса. Содата абсорбира мазнината.

Натурални соли

Сложете една кафена чаша сода във ваната и кожата ви ще се преобрази. После обаче изплакнете добре, за да предотвратите раздразнение на епитела.

Лек за слънчевото изгаряне

Направете паста от сода и вода и я нанесете върху изгорялата от слънцето кожа. Освен това може да разтворите малко сода в бутилка вода, да я изстудите в хладилника, а после да напръскате засегнатите участъци.

Гладки пети

Във вода толкова гореща, колкото може да понесете, разтворете 2 с.л. сода и 1 с.л. сол. Потопете краката си за 15-20 мин. Мъртвите клетки ще напуснат стъпалата ви, а загрубелите участъци по-лесно ще бъдат изгладени с пемза.

Красиви нокти

Сложете малко количество сода върху влажна четчица за грим и почистете кожичките и пространството около ноктите си. Това ще ги направи по-сияйни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X