Напишете дума/думи за търсене

Какво съсипва маникюра през лятото

Отделяме най-много грижи и внимание на ноктите през този сезон, а все нещо не е наред. Ползваме все същата техника с пилата, доверяваме се на познати техники за нанасяне на цвета у дома или при доверен маникюрист. А изглежда запазването на добрия вид на ноктите е проблем. Виновно е лятото с всичките му екстри. Не бързайте да му се сърдите, просто се съобразете с капризите му.

Топлото

Избягвайте слънчевите часове и топлите помещения за нанасяне на лак за нокти. Правете го рано сутрин или в хладно и не слънчево помещение. Пластовете ще изсъхнат по-бързо, ако потопите пръсти в ледена вода за няколко минути. Избягвайте обаче да оцветявате ноктите си вечер, за да не развалите маникюра си, докато спите.

Водата

Без значение дали е в морето или в басейна, тя е проблем за маникюра. Защото ръцете са непрекъснато в контакт с нея, а от това лакът може да пострада. Да не говорим за хлора в басейна, който утежнява още положението. Нанесете допълнителен слой топ лак върху ноктите преди да се отправите към плажа, за да го защитите максимално.

Пясъкът

Цяла година чакате да се заровите в него, а сега се чудите как да го заобиколите, за да предпазите декорацията на ноктите си. Уви, от пясъка няма как да се спасите в крайморските ширини, но поне може да ограничите строителството на пясъчни кули и събирането на мидени черупки.

Сухият въздух и жаркото слънце

Кутикулите ви никога не са били толкова дехидратирани. Погрижете се да ги подхранвате ежедневно, за предпочитане с масла. Не е изключено заради силните слънчеви лъчи, ноктите ви да пожълтеят или да поемат от цвета на лака. Избегнете този неприятен ефект, като нанесете два пласта основа под цветния лак.

Слънцезащитният крем

Той е задължителен, не само на брега на морето или около басейна. Много проблеми с кожата се дължат на пренебрегването на продуктите с SPF фактор. Използването на слънцезащитен крем обаче е лоша новина за маникюра. От съставките му лакът може да загуби от свежестта на цвета и от блясъка. Не жертвайте обаче безопасността на кожата си в името на по-траен маникюр. Просто избърсвайте добре ноктите с кърпа след всяко намазване с крем за слънце.

Мократа коса

И тя е неприятел на декорираните нокти. Изкушаващо е да се прокарат пръсти в нея, докато е мокра. Но много лесно подпухналият от морската вода или от тази в басейна лак може да се закачи и обели. Опитайте да се отърсите от навика с пипането на косата, като я прибирате с шнола или на опашка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X