Напишете дума/думи за търсене

Какво прави козметичният лед за кожата (+рецепти)

Използването на бучка лед за козметични цели е доста ефикасно, стига да го прилагате редовно. Със студеното кубче лесно ще се събудите и освежите сутрин. То ще тонизира и ще подмлади кожата ви, а с подходящо подбран състав може да въздейства по желан от вас начин на лицето и деколтето ви.

Козметичният лед е лесен за приготвяне, а третирането с него отнема секунди. Кратковременното охлаждане на кожата стимулира притока на кръв и обмяната на веществата, свива порите, подобрява еластичността є и предизвиква естествена руменина и свежест.

Разтривайте лицето си с лед 1-2 пъти дневно, като може да продължите ледения масаж към врата и деколтето. Тази процедура се прави с леко докосване, без да се задържа ледът дълго на едно място. След това оставете кожата сама да изсъхне и да поеме полезните вещества, които сте използвали за приготвянето на леда.

Няколко прости рецепти

От предложените идеи изберете най-подходящата за вас. Добре е да редувате различни разтвори и не съхранявайте приготвения лед повече от 7 дни.

Най-простият вариант е да се приготви лед от минерална вода.

Със зелен чай – прави се от силна запарка – прекрасно тонизиращо средство за всеки тип кожа.

Със сок от алое – смесва се половин чаша запарка от салвия и 2-3 супени лъжици сок от алое. Той се изстисква от листа на възрастно растение, които са престояли в хладилник 11 дни. Тогава целебните свойства на растението се увеличават. Сокът от алое е полезен при чувствителна и раздразнена кожа.

Със сок от лимон – половин лимон се изцежда в чаша преварена вода. Използва се за подмладяване и избелване на кожата. Свива порите. След тази процедура не бива да се излагате на слънце.

Със змийско мляко – 1 с. л. от билката се запарва с чаша вряла вода. Изчиства лицето от пъпки. По същия начин може да приготвите лед със запарка от салвия и лайка.

Лед с отвара от ориз се приготвя, ка­то варите ориза до пълно омекване, след което прецеждате и замразявате. Той запазва свойствата си само 3 дни. Подходящ е за кожа, склонна към пигментация.

С лед от сока на диня разтривате лицето си и оставяте да действа 15 минути. След това изплаквате със студена вода. Тонизира и освежава кожата.

Ледът от отвара от дафинов лист стяга порите и обтриването с него се препоръчва след почистване на лицето в домашни условия. Успокоява и премахва зачервяване на кожата.

Може да замразите направо и парче плод – например грейпфрут, почистен от ципата. Леко натрийте лицето и след 10 минути изплакнете. Нанесете крем, който използвате обикновено. Сокът от грейпфрут избелва кожата.

По същия начин може да използвате и готови лосиони за приготвяне на козметичен лед.

Не бива да забравяте, че съществуват и противопоказания за използване на лед за козметични цели. той не се препоръчва при разширени кръвоносни съдове, остри възпалителни заболявания на кожата, открити рани и през зимата, непосредствено преди излизане навън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X