Напишете дума/думи за търсене

5 златни правила в грижата за кожата

Здравата и красива кожа е един от вечните символи на женската красота. Затова от хилядолетия дамите търсят формулата за вечната младост и опитват различни методи, за да запазят кожата си сияйна. Разбира се, тази магическа формула не е открита досега или поне не е обществено достояние. Но за сметка на това има няколко златни правила, свързани с грижата за кожата, които ще помогнат тя да изглежда и да се чувства добре. Ето кои са те:

1. Използвайте продукти, предназначени за вашия тип кожа

Едно от най-важните правила, което е необходимо да следвате, е използването на продукти, предназначени за вашия тип кожа. Видовете, които може да разграничим, са нормална, суха, комбинирана и мазна кожа. Всеки един от тях има своите особености и изисква специфичен тип грижа. Така например, ако имате мазна кожа, с несъвършенства и черни точки, изберете продукти, които успешно се справят с регулирането на себума, стягат порите и помагат за премахването на пъпките. Избягвайте да използвате плътни хидратиращи кремове, защото те не са подходящи за мазната кожа. Ако не сте сигурни какъв тип е кожата ви, съветваме ви да й обърнете повече внимание и да откриете какви са нейните недостатъци и нужди. В случай, че имате нужда да смените продуктите за грижа, винаги може да поръчате козметика онлайн, което ще ви спести време и усилия.

2. Съобразявайте грижата с възрастта

Възрастта е още един фактор, който оказва силно въздействие върху състоянието на вашата кожа. С течение на годините тя губи еластичност, появяват се първо фини линии, а след това и по-дълбоки бръчки. Този процес на практика е необратим, но може да бъде забавен, ако положим усилия. Козметиката, която трябва да употребявате, когато сте на 20, е много по-различна от тази на 45+. Колкото повече напредва възрастта, толкова повече имате нужда да полагате специални грижи за зоната на околоочния контур, където се появяват едни от първите видими признаци на стараене. Също така имате нужда от повече хидратация, тъй като тенденцията е кожата да става по-суха с течение на времето.

3. Предпазвайте се от слънчевите лъчи

В последните години бронзовият загар е символ на сексапил и много дами прекарват часовете наред, изложени на силното слънце. Експертите съветват винаги да предпазвате кожата си, като използвате подходящите продукти за слънцезащита. Също така избягвайте да оставате на открито в горещите обедни часове. Освен неприятното изгаряне, може да си докарате още проблеми като пигментни петна и бръчки. В по-сериозни случаи е възможно дори развитие на рак на кожата. За да избегнете тези рискове, защитете кожата си.

4. Бъдете последователни в усилията си

Като всяко хубаво нещо здравата и сияйна кожа също изисква постоянни грижи. Не очаквайте, че който и да било крем магически ще подейства още от първото нанасяне и ефектът му се ще задържи със седмици. За съжаление, нещата не работят по този начин. Създайте си рутина, която следвате сутрин и вечер, допълнете я с маски и ексфолиране, когато има нужда от тях. С времето ще откриете какво работи най-добре за вас и какви продукти да използвате в грижата за кожата.

5. Винаги премахвайте грима си

Често ще чуете твърдението, че гримът води до появата на проблемна кожа. Истината е, че качествените продукти сами по себе си не нанасят щети на кожата, колкото ако ги оставите върху лицето си преди лягане. Непочистването на грима води до запушване на порите, липса на свежест и здрав вид на кожата. Така че колкото и да сте изморени вечер, уверете се, че сте почистили следите от грим и вашата кожа ще ви бъде благодарна.

Това бяха 5 златни правила в грижата за кожата, които ще ви помогнат тя да е млада, здрава и сияйна. А какви са вашите тайни за красива кожа?

X