Напишете дума/думи за търсене

9 неочаквани продукта, които може да държим в хладилника

Обичайно в него съхраняваме хранителните продукти, но има и други, които можем да запазим в добро състояние, ако слагаме там. Ето 9 примера:

* Крем за очи. Когато сутрин нанесете от него, той ще е достатъчно охладен, за да е по-ефективен, особено срещу евентуални отоци.

* Молив за очи. Ако има нужда да го подострите, оставете го за известно време в хладилника. После ще ви е много по-лесно да го оформите.

* Лак за нокти. Трайността му ще се удължи, но е необходимо да го извадите известно време, преди да го ползвате, за да си възвърне консистенцията, удобна за нанасяне.

* Натурална козметика. Ако тя наистина е качествена, значи не съдържа консерванти и трябва за се съхранява така, че активните й съставки да са ефективни. Хладилникът е отличен вариант.

* Чорапогащи. Най-честият проблем с тях е, че се късат лесно. Ще бъдат по-здрави, ако ги сложите мокри в найлонова торбичка и ги оставите за една нощ във фризера. На сутринта ги извадете и оставете да се изсушат.

* Джинси. Винаги ще изглеждат добре и ще се дезинфекцират, ако ги оставяте отвреме навреме за една нощ в хладилника.

* Тъкани с лепкави петна. Ако имате дреха или домашен текстил с петно от восък или дъвка, поставете го за известно време във фризера и после премахването ще бъде доста по-лесно.

* Запечатан плик с писмо. Ако искате да го отворите, без да го скъсате, поставете го в найлонова торбичка и я сложете във фризера за час-два. След това извадете и той ще се отвори без проблем. Нататък стайната температура ще размекне лепилото и при нужда може отново да запечатате плика.

* Цветя. Ако желаете да съхраните букета свеж за по-дълго време, дръжте го в хладилника през нощта. Така правят и в бутиците за цветя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X