Напишете дума/думи за търсене

Необичайните употреби на кислородната вода в домакинството

И тя е от нещата, които винаги имаме у дома и най-често използваме за промиване на малка рана. Но всъщност алтернативите са много и са доста полезни в ежедневието, заради силното й действие като дезинфектант.

Ако някой в семейството се е разболял, четките за зъби на останалите може да се накиснат за известно време в кислородна вода. С нея е добре да се измиват понякога дъската за рязане и кухненският плот. Вътрешната част на хладилника също може да се почисти с кислородна вода и мек парцал.

Загорели съдове ще възвърнат блясъка си, ако бъдат изтъркани със смес от сода и кислородна вода. Течността е много добър вариант за почистване на мухъл от фугите на плочките. Нанесете на засегнатото място и оставете да действа известно време. После изплакнете с чиста вода.

Петна от бели тъкани се премахват по-лесно, ако бъдат накиснати в кислородна вода, преди да бъдат поставени в пералнята. За дезинфекция с кислородна вода може да си мият подът, детските играчки и други вещи, особено ако хлапетата имат някаква алергия. Стайните цветя ще растат по-добре, ако периодично биват пръскани с кислородна вода с помощта на пулверизатор. Въздухът в помещенията ще е по-добър, ако към овлажнителя, който се използва, се добави и кислородна вода, А с нейна помощ миризмата на застояло от дрехи, които не са били използвани отдавна, също може да се премахне. Трябва само да се напръскат преди поставянето в пералнята с разтвор от равни части кислородна вода и оцет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X