Напишете дума/думи за търсене

Какво говорят бръчките за здравето и характера

С напредването на възрастта годините не прощават и не щадят никого и по лицето постепенно започват да се появяват бръчки. Но ако това се случи преждевременно, то трябва да им обърнем внимание, защото вероятно ни дават знак за наличието на здравословен проблем, предава bulgarian.cri.cn.

1. Бръчки по челото – депресия

Хоризонталните бръчки на челото са знак, че човек прекалява с мисленето. Малките бръчици показват, че собственикът им най-вероятно наблюдава внимателно какво се случва около него и често размишлява. Ако бръчките на челото не са съединени и са вълнообразни, този тип хора са чувствителни, лесно изпадат в тревоги и вълнения, имат емоционални проблеми и дори вероятно страдат от депресия.

Съвети: Правете неща, които ви карат да се чувствате добре, облекчете стреса, масажирайте нежно челото от време на време.

2. Бръчки в горната част на носа– памет

Бръчките в горната част на носа близо до челото показват, че този човек вероятно е ангажиран с умствена работа. Този тип хора често се оплакват от мигрени. Ако се появят видими кръстовидни бръчки, това знак, че този човек рядко боледува.

Съвети: Добавете към менюто повече храни, които подсилват паметта.

3. Бръчки на бузите – кръвоносните съдове

Бузите са сравнително чувствителна част от лицето и по тях може да се съди за състоянието на кръвоносните съдове. Ако бръчките от дясно са по дълбоки от тези на лявата буза, вероятно черният дроб не функционира нормално. Диагоналните бръчки на бузите предупреждават за наличието на високо кръвно налягане. Ако се появят сърповидни бръчки на скулите, вероятно на лице е проблем с краката.

Съвети: Внимавайте как комбинирате месото и зеленчуците. Препоръчително е да включите редовни занимания с умерено натоварващи упражнения към седмичната си програма. Овлажнявайте редовно кожата и отстранявайте мъртвата кожа.

4. Бръчки на носа – сърцето

Бръчките на носа вероятно са наследствени и са свързани със сърцето. С увеличаването на възрастта те стават по-очевидни. Ако бръчките на носа са много и кръстовидни, не са изключени проблеми с гръбначния стълб или бъбреците. При тези хора често се наблюдават гръбначни изкривявания.

Съвети: Включете в менюто храни, които са полезни за сърцето, например червените на цвят плодове и зеленчуци. Използвайте козметика, богата на витамин С.

5. Бръчки между веждите – стрес и напрежение

Хората наричат бръчките между веждите „бръчки на гнева". Те се появяват обикновено, когато човек е силно концентриран или разгневен. Може да ги видите и при тези, които са подложени на стрес. Те може да са и знак за проблеми със синусите.

Съвети: Ако искате да подобрите концентрацията, всеки ден изяждайте по 5-10 бадема. Експертите ги определят като най-добрата храна за нервите.

6. Бръчки около очите – емоциите

Кожата около очите е много деликатна. Често наричат бръчките, които се появяват там, „усмихнати бръчки" или „бръчки на настроението". Вероятно второто определение е по-точно, защото бръчки около очите се появяват не само като се усмихваме, но и като сме натъжени, разтревожени или страдаме. Те са знак за вероятни проблеми със слуха или отслабване на съединителната тъкан. Тези хора е много вероятно да страдат от хемороиди. Бръчките близо до горния клепач подсказват за вероятни проблеми със сърцето, а тези близо до ъгъла на очите са знак за отслабване на слуха или мигрена.

Съвети: Научете се да владеете емоциите си и да разпускате напрежението.

7. Бръчки под очите – токсини

Бръчките под очите са знак, че вероятно бъбреците и пикочния мехур не успяват да изхвърлят токсините. Кожата под очите е изключително нежна и бързо се дехитратира. Ако се появяват торбички там, вероятно трябва да обърнете по-сериозно внимание на бъбреците. А бръчки във формата на полумесец подсказват за проблеми в работата на бъбреците, пикочния мехур и сърцето.

Съвети: Пийте повече вода и се хранете с алкални храни. Пшеничните продукти изчистват бъбреците. За да съхраните за по-дълго еластичността на кожата под очите, отрано започнете да използвате подходящ крем.

8. Вертикални бръчки над устните – хормонални промени

По време и след менопаузата, когато се променят нивата на естрогена, е възможно да се появят вертикални бръчки около устните. Те са знак за промени в нивата на този хормон. Ако се появят бръчки между носа и устните, това може да означава, че този човек се придържа към шаблоните, не е дружелюбно настроен към другите или, че в организма е настъпил хормонален дисбаланс. Ако бръчките в тази област са дълги и коси, вероятно сърцето не функционира нормално.

Съвети: Соята, житото и много от зеленчуците (например броколите) имат свойството да възстановяват хормоналния баланс. Освен това след 40-те кожата се нуждае от протеини, които се съдържат в соевите продукти например, които я овлажняват и предпазват от преждевременната поява на бръчки.

9. Бръчки около ъглите на устните – стомаха

Бръчките от десния ъгъл на устните са знак, че черният дроб и жлъчката са претоварени, а от левия, че има проблеми в работата на далака. Малките бръчки край двата ъгъла на устните означават, че този човек е високомерен и има стомашни проблеми.

Съвети: Според традиционната китайска медицина черният дроб е най-активен между 1 и 3 часа сутринта. Ако често ви се случва по това време на нощта да не можете да заспите, трябва да потърсите начин да се справите с това положение, като успокоите нервите. Що се отнася до храната, кестените са един от продуктите, които се грижат за здравето на черния дроб и далака.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X