Напишете дума/думи за търсене

Американски топгримьор разкрива новите трендове

Как да постигнем забележителен, но ненатрапчив грим, съобразен с новите модни тенденции, съветва американският топ гримьор Шон Таун.

Устните: в естествен цвят или ярък, розовото - демоде

Големите плътни устни не са толкова модерни, колкото бяха преди две години. След като през 2014 излезе филмът „Великият Гетсби“, гримът в стил 20-те години стана тотален хит. Кинохитът постави на пиедестал по-малките устни, подчертани като панделка. „Каквито и да са устните, най-важно е да се подчертае естествената им форма и тя да се подобри максимално, без да се излиза от естествения контур. Не се поставя линия с молив над, а под естествения контур“, съветва Шон Таун. Идеята е устните да изглеждат максимално негримирани и затова е добре да са в топлите и актуални прасковени и кайсиеви тонове. Този натурален ефект се постига и с хидратиращ балсам.

Другият моден тренд е „целувката“ да е интензивно подчертана в силен цвят като лилаво или тъмночервено. В момента не са толкова модерни розовите и кафеникавите нюанси.

Прикриване на сенките под очите с цвят праскова

Някои жени все още използват бял молив за това художествено творчество върху тъмните кръгове, но методът е демоде. При тъмни кръгове и сенки под очите се използва коректор в прасковен тон, може и в оранжев. Ако сложите светъл коректор под очите, особено върху тъмните кръгове, зоната автоматично ще стане сива и ще се откроява. За да се затопли е нуждо да се използва прасковен цвят“, съветва топ гримьорът.

Хидратиране на кожата, но с полезни продукти

Едно от най-важните неща за поддържане здравето на кожата е да не се ползват продукти, в които има петрол. Затова минералните масла не са полезни за кожата. Добре е да се купуват хидратиращи кремове с масло от бадем, семена от тропическия плод меринга, авокадо или кокос.

Фон дьо тен, обогатен с минерали

„Преди години жените използваха фон дьо тен и грим, за да прикрият проблеми с кожата. Но продуктите съдържаха талкова пудра и минерални масла, че те вместо да прикрият проблем като акне, го влошаваха. Това е като да лекуваш депресия с уиски“, казва Шон Таун. Затова съветва преди да се купи фон дьо тен да се погледнат внимателно неговите съставки и да се избират по-леки текстури. Хит в Америка е фон дьо тенът с минерали (liquid minerals), който не запушва порите и не дразни кожата. Тя изглежда здравословно и естествено все едно няма много грим по нея.

Контуриране на скулите с телесен цвят

За подчертаване и контуриране на скулите не се използва руж в розов и червен цвят, а малко по-тъмен тон от този на кожата. Или пък бронзираща пудра. А самият руж трябва да е светъл и лицето да изглежда със здравословна руменина. Ако кожата е с по-зачервен оттенък, се използва прасковен руж. Жените с по-златиста или матова кожа ще изглеждат добре с розов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X