Напишете дума/думи за търсене

Как правилният руж може да преобрази лицето

Много жени не го ползват от страх, че не знаят кой цвят да изберат и как да го използват. Умело нанесеният руж обаче освежава лицето и крие несъвършенствата му. Не се колебайте да придадете сияен вид на кожата си, да подчертаете скулите или да удължите овала си.

Има няколко вида руж – кремообразен, прахообразен, течен, под формата на перли и най-разпространеният - компактен. Кремообразните и течните видове се нанасят преди пудрата. За целта използвайте пръстите си, като с потупващи движения го разнесете върху скулите. Прахообразните и компактните форми, както и перлите, се нанасят след пудрата. Използвайте мека, голяма четка с естествен косъм.

Моделиране на лицето

За да нанесете по-добре ружа, трябва дабре да прецените каква е формата на лицето ви. Когато то е широко, ружът се слага по-отвесно а, а когато е тясно – по-хоризонтално. За да откриете точната зона, която да оцветите с руж, просто се усмихнете широко в огледалото. Там, където скулите изпъкват най-силно, там нанесете ружа. Движете четката напред - назад, а след това в кръг.

При овално лице е добре ружът да се поставя кръгообразно, като се съсредоточи в предната част на скулите.

При издължено лице започнете от най-горната страна на скулите към слепоочията.

Квадратното лице изисква хоризонтално нанасяне по горната част на скулите, за да омекотите леко острите си черти.

За кръгло лице е добре ружът да се нанася от горната страна на скулите косо надолу, все едно очертавате триъгълник. Така леко ще издължите лицето си.

Кой е моят цвят?

Добре е ружът да се съобрази с цвета на червилото. На червения цвят подхождат червеникави и розови тонове. На розовото само розови. Кораловите червила съчетайте с прасковен руж. На оранжеви червила вървят бронзови нюанси. Тенът на кожата ви също е от значение. Жени с тъмна кожа е добре да използват бронзово-розов или малинов цвят. Тези с нежна бяла и прозрачна кожа да изберат розов. За универсален цвят се счита прасковения.

Когато си купувате нов руж, изберете го на дневна светлина, тъй като изкуственото осветление не позволява да видите истинския му цвят.

Още нещо:

- Почиствайте редовно четките си. За целта може да използвате мокри бебешки кърпички.

- Към вечерния грим за повече сексапил, сложете малко руж с брокат на най-високата част от скулите и във вътрешния ъгъл на очите.

- Крем ружът е чудесен избор за зряла кожа. Лесно се слива с кожата и изглежда много естествен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X