Напишете дума/думи за търсене

Пет съвета как да изглеждаме добре в жегата

Лятото е в разгара си и въпреки приповдигнатото отпускарско настроение, има моменти, в които ни се ще външният ни вид да не страда от твърде високите температури навън.

Какво да правим, за да не страда самочувствието ни заради жегата?

Избягвайте сложните прически

Няма никакъв шанс за ондулирани или изправена с преса коса. Дори и най-малката влага ще обезличи усилията ви.

По-добре изберете конската опашка или обикновения кок. Това са най-бързите и прости летни решения. Може да ги „овкусите“ с цветни фиби или шноли.

Придайте на косата обем

Ако все пак искате обем в косите, използвайте стилизиращи продукти. Избягвайте такива, които съдържат спирт. При високи температури те обезводняват и изсушават косъма и той се начупва. Най-добре вържете косата в две конски опашки - едната по-високо, другата под нея. Ако имате къдрави или вълнисти коси, намачкайте ги с мус или гел за мокър ефект.

Отделете повече внимание на педикюра

Желателно е по-често да сменяте или да освежавате лака си за нокти. Ходенето по пясъка, плуването, слънцето, жегата и прахът бързо го ожулват, той се напуква и губи блясъка си. Не забравяйте петите и ходилата си. През лятото ходим със сандали, боси по тревата, по пясъка. Петите се напукват, изпръхват, по ходилата ни се появяват мазоли. Мажете всеки ден ходилата си с крем за крака, а петите си изтривайте с пемза 1-2 пъти в седмица. За да избелите и омекотите кожата на петите, мажете ги от време на време с лимонов сок. В жегите разкрасяващо и отморително действат и ваните за крака с хладка вода и няколко капки лимонов сок.

Освежавайте кожата на лицето

Ако посягате към пудрата всеки път, когато искате да махнете мазния блясък от кожата си в жегата, съвсем скоро тя ще изглежда като напукана коркова тапа.

Затова се ограничете само до еднократно ползване през деня, нанасяйки я на тънък слой. За предпочитане е тя да съдържа слънцезащитен филтър.

През останалото време освежавайте с термална вода отново със слънцезащита. Напръскайте леко и оставете върху лицето да изсъхне. Ако съвсем пък не искате да се откажете от фон дьо тена през лятото, специалистите препоръчват да го смесите с вашия хидратиращ крем.

През най-горещите месеци се откажете от козметиката, която забавя стареенето. Тези продукти съдържат вещества, които може да направят кожата много чувствителна и дори да предизвикат възпаления. Най-подходящи са хидратиращите кремове, които съдържат филтър срещу вредните слънчеви лъчи.

През лятото порите на лицето много често се запълват с пот и прах. Получават се комедони. Затова поне веднъж в седмицата почиствайте лицето си с много фин и нежен пилинг.

Откажете се от мазната и тъмна козметика

Пудра, руж и червило, които съдържат много мазнини в състава си, по-добре оставете за есента и зимата. Откажете се и от мазните сенки за очи. Прахообразните ще ви свършат по-добра работа.

Забравете и за плътните тъмносиви и тъмнокафяви цветове, които в слънчеви дни изглеждат твърде мрачно. Вместо да се гримирате в ярки и тъмни цветове през лятото изберете само блясък за устни и сенки за очи в по-светли цветове.

Имайте предвид, че червилото с продължително действие може да изсуши устните, затова нанесете отгоре малко балсам.

Един от начините да придадете лятна закачка на погледа и очите е да замените черната очна линия с кафява или цветна. Цветна може да бъде и спиралата за мигли. В горещите дни много добре изглежда светлокафява очна линия и златиста спирала за мигли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X