Напишете дума/думи за търсене

Какви процедури са подходящи за жени с лунички

Искаме да изглеждаме добре и полагаме усилия за това. Кои са процедурите, предпочитани от жените в Русия и запазващи максимално естествения външен вид, обяснява д-р Олеся Велинова. От много години разкрасява руския елит, а вече работи и у нас.

Как се махат пигменти петна

Зимата е най-подходящият сезон за премахване на пигменти петна. Това може да се случи с химически пилинг или с инжекции със специални козметични препарати.

Какви процедури са подходящи за жени с лунички

„Много харесвам жени с лунички. На тях обезателно им е нужна козметика със слънцезащитен фактор SPF 30 и по-висок. Ако искате да намалите яркостта им, има препарати против пигментации, които също се инжектират в кожата. Така луничките изсветляват“, обяснява д-р Велинова.

Препоръчителни процедури за жените над 40 години

Според д-р Велинова има жени на 40 г., които изглеждат по-млади от възрастта си и други на 30, които имат вид на по-възрастни. Затова процедурите на всяка жена са индивидуални. Но за тези над 40 обикновено са подходящи инжекциите с ботулинов токсин, но в по-малко количество. Целта е да се изгладят бръчките, но да не се блокира мимиката и тя да остане естествена.

За скулптуриране на лицето може да се използват мезоконци. Тази процедура идва от Япония и Корея. „Мезоконците може да поставим по овала на лицето, за да се затегне, но не използвам голямо количество. Може вместо тях да се използва комбинация от препарати, които съчетават филъри и биоревитализанти“, обяснява дерматологът. Д-р Велинова предпочита употребата на мезоконци предимно за скулптуриране на дупето, бедрата и корема.

Полезен или вреден е солариумът

Със солариума получаваме витамин Д, който през зимата е необходим за настроението. В Москва и Сибир има малко слънчеви дни и там препоръчват посещение от 5 минути веднъж в седмица в съвременен солариум, като на лицето обезателно се слага слънцезащитен крем. Нужно е кожата да се овлажнява и да се нанася крем след солариума.

При вертикални бръчки по устните

Когато жената започне да старее, тези бръчките са първи признак за понижаване на естрогена и повече мъжки хормони в тялото. Те може да се запълнят с хиалуронова киселина и да се профилактират с времето.

д-р Олеся Велинова
д-р Олеся Велинова
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X