Напишете дума/думи за търсене

Как да се избавим от пигментните петна

С активните слънчеви лъчи се появяват и дерматологичните проблеми. Слънцето е причина не само за жизнерадостни лунички и секси тен, но за съжаление и за неприятните пигментни петна. И ако бронзовият загар си отива доста бързо след ваканцията, от пигментацията не е толкова лесно да се избавим.

Пигментните петна може да са причинени от различни фактори: наследственост, UV лъчи, хормонални промени (бременност, климакс, нарушения в дейността на ендокринната система, прием на хормонални контрацептиви, лекарства), напредване на възрастта, дерматологични проблеми, заболяване на бъбреците, черния дроб, психически разстройства, дефицит на витамин С и др. Независимо от причините главното оръжие за справяне е защитата от UVA и UVB лъчите.

Препоръчва се по възможност да се прекрати приемът на контрацептиви, лекарства и други средства, повишаващи чувствителността на кожата. Лечението включва прием на медикаменти, които обезцветяват и ексфолират кожата. Избелващата козметика е проверено средство за справяне с проблема, като е добре предварително да се консултирайте с дерматолог за най-подходящия за вас вариант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X