Напишете дума/думи за търсене

Навици, които ще ни помогнат да изглеждаме фантастично без грим

Понякога нанасянето на ежедневния грим си е цяло изкуство, друг път е забавно и удовлетворяващо, но понякога може да е доста уморително и отнемащо време занимание.
Нелустросаният външен вид с помади може да бъде чудесен вариант в случаи, когато има форс мажорни обстоятелства, които не ви предоставят възможност да имате минути и секунди за разкрасяване с козметика.

Кои навици може да ни помогнат да изглеждаме страхотно без грим?

1. Спете върху копринени калъфки

Откажете се от памучните калъфки за възглавници, докато спите, и ги заменете с копринени. С тази материя кожата и косата ви се трият по-малко, което предотвратява увреждане и дразнене. Освен това помага за поддържане на кожата и косата по-дълго чисти и предотвратява прекаленото изсушаване. Освен това памукът може да абсорбира естествените масла на кожата и косата. Този трик е особено полезен за справяне с акне.

2. Използвайте киселини
Мъртвите клетки могат да запушат порите, причинявайки задръстване, зачервяване и петна. Салициловата киселина може както да ексфолира вътрешността на порите, така и да стимулира клетъчната промяна, оставяйки ви с чиста кожа и здрав тен. Идеята да използвате киселина върху кожата може да звучи страшно, но няма място за страх – просто трябва да я използвате умерено. Когато се използва правилно, може да бъде по-малко дразнеща от бензоил пероксид. Намерете продукти, които съдържат ниска концентрация на салицилова киселина (около 0,5% до 2%, ако се използва върху лицето), като серуми, тонери или маски за лице.

3. Правете масаж на лицето
Може също да помогнете на външния вид на кожата си, като я накарате да „спортува” с помощта на масаж. Ако искате да увеличите здравината на кожата, масажирайте лицето с дълбоки, стимулиращи движения. Ако имате чувствителна кожа, лекото докосване е по-препоръчително за вас. В крайна сметка, добрият масаж може да помогне за премахване на токсините и излишните отпадъци върху епитела. Само не забравяйте да избягвате кожата около очите, тъй като е твърде нежна за натиск.

4. Оформете веждите
Има различни начини за стилизиране на веждите и може да експериментирате с различен външен вид, докато не намерите стила и формата, които ви подхождат най-добре. И ето най-добрата част: всъщност не ви трябват пинцети. Може да създадете добра форма само с помощта на някои моливи или пудри, в случай, че трябва да подрежете веждите, използвайте малки ножици.

5. Нанесете рициново масло върху миглите
Проучванията показват, че рициновото масло може да помогне да разкриете "блясъка" на косата, но това важи и с пълна сила, искате миглите ви да изглеждат най-добре. Това масло кара миглите да изглеждат по-плътни и блестящи.

6. Използвайте серуми
Преди да нанесете нещо върху кожата, тя трябва да е здрава. За да поддържате такава, може да нанесете серум, който се бори с бръчките, тъмните петна или неравния тен. Обикновено ви трябват само няколко капки от тази козметика.
Ежедневната маска за лице също може да помогне да осигурите на кожата си лечение с хранителни вещества с много малко усилия, някои от които са с продължителност само минута.

7. Пийте лимонова вода
Има повече от един начин да поддържате кожата здрава и красива. Проучванията показват, че по-възрастните жени могат да озарят кожата си, както и да намалят тъмните кръгове, петна и зачервяване, като приемат витамин С. Най-лесният начин за ежедневно набавяне на този витамин е сутрин да пиете чаша гореща вода, смесена с прясно изцеден лимон. Разбира се, козметичният пазар предлага всякакви активни форми на витамин С, специално разработени за кожата.

8. Използвайте слънцезащитен крем (дори когато навън е студено)
Вече знаете, че слънцезащитният крем ви спасява от болезнени слънчеви изгаряния и гигантски мехури. Истината е, че той прави много повече. Предотвратява видимите признаци на преждевременно стареене, запазва тена равномерен и подхранва кожата с основни протеини като кератин, който я поддържа гладка и здрава. Тази козметика може да намали риска от рак на кожата. И не забравяйте - само защото навън е студено, не означава, че няма вредни UV лъчи. Истината е, че Земята е най-близо до слънцето през зимата и снегът всъщност може да удвои влиянието на UV лъчите.

9. Помагайте на кръвообращението
Доброто кръвообращение също помага да поддържате кожата си млада и здрава. Много малки неща могат да накарат кръвта да се изпомпва по начина, по който ви трябва - аеробни упражнения, процедурите за лице, достатъчната хидратация и дори хладните душове може да помогне за това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X