Напишете дума/думи за търсене

Знаем ли как да сваляме грима правилно

Ако има златно правило в козметиката, то е, че никога не бива да пропускате вечерния ритуал по почистване на кожата. Представяме ви инструкциите за демакиаж на британския гримьор Даниел Сандлър, любимец на холивудските звезди.

Първата стъпка е да хванете удобно косата си, за да не пада върху лицето. След това свалете грима от очите. Чистата вода няма да помогне, ако сте използвали водоустойчива спирала за мигли. Може да подберете специално козметично средство, или пък да капнете зехтин в малко топла вода – тази смес не само ще отстрани грима, но и ще направи миглите по-здрави. Типична грешка е да използвате за дегримиране на очите почистващо мляко за лице. Кожата около очите е по-нежна и чувствителна и това ще доведе до пресушаване и поява на бръчки. Не се препоръчва и козметичен сапун за лице – това е остаряло средство. Има специални памучни дискове и кърпички за сваляне на грим. Помнете, че не бива да го правите с резки движения.

Не забравяйте устните – зехтинът е особено полезен и при тях. Даниел Сандлър препоръчва след като махнете червилото, да си направите маска от натурален мед.

Следващата стъпка е сваляне на макиажа от скулите, челото, носа и брадичката. Почистващото средство трябва да отговаря на вашия тип кожа, а движенията е добре да са леки, масажиращи. Препоръчителната домашна рецепта е проста – пълномаслено кисело или прясно мляко. Чак след това измийте лицето или направо влезте под душа.

Beauty експертите съветват да не забравяте следващите етапи – тонизиране и овлажняване на кожата, както и грижите за шията и зоната зад ушите, където са разположени много мастни жлези. Използването на тоник, подходящ за кожата ви, гарантира пълно отстраняване на остатъците от козметика и почистващи средства, намалява мазността на кожата, свива порите, освежава лицето и шията. На финала нанесете хидратиращ крем с масажни движения. Може да се спрете и на серум за ежедневна употреба с възстановяващо, антибактериално или овлажняващо действие.

Може ли да ползвате детска козметика за сваляне на грима?

Мнението на експертите не е еднозначно. Според тях може да използвате детски шампоан за отстраняване на водоустойчива спирала. Той е хипоалергенен, не дразни очите и има меко измиващо действие. Но бъдете внимателни, ако го употребявате за измиване на лицето, тъй като може да пресуши кожата. Памучно тампонче, напоено с детско олио, добре отстранява декоративната козметика, но след това е добре да измиете лицето с хладка вода. Обаче на детските мокри кърпички специалистите казват твърдо „не”, понеже предназначението им е абсолютно различно.

Как да подбираме средства за демакиаж за чувствителна кожа?

Разбира се, най-добре е да се консултирате с дерматолог. И е желателно да избирате измиващо средство във вид на пяна, а не мляко, тъй като в първия случай контактът с кожата е по-щадящ. Съставка номер едно при козметиката за проблемна кожа е салициловата киселина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X