Напишете дума/думи за търсене

6 грешки, заради които гримът изглежда евтин

Гримът е неразделна част от живота на повечето жени. Това е тяхната броня и оръжието им едновременно. Според някои проучвания средностатистическата жена прекарва около 335 часа годишно, грижейки се за външния си вид. Съгласете се, че е много жалко, когато една-единствена грешка обезсилва всички тези усилия, съсипвайки имиджа и грима. Кои са грешките при поставянето на грим?

Основа
Забравете за дебелия слой фон дьо тен - той подчерта всички бръчки, дори и най-малките, трупайки годинки върху лицето.
- Умереността в нанасянето ще ви предпази от повтаряне на подобни грешки. Основата трябва просто да подчертава естествения ви тон на кожата и да не я покрива напълно.
- Важно е да подготвите кожата си преди да нанесете основата. Тя трябва да бъде добре почистена и овлажнена.
- Използването на фиксиращ спрей или термална вода след полагане на основата може да ви помогне да „залепите“ всички основни слоеве заедно, в случай че използвате няколко козметични продукта наведнъж.
- За зряла кожа не използвайте фон дьо тен, тъй като обикновено подчертава всички несъвършенства на кожата.

Корекция на цвета
- Контурирането вече не е тенденция, но ако не искате да се откажете от него, изберете правилния цвят. Той трябва да е с един тон по-тъмен от тона на кожата ви.
- Ако искате да добавите малко блясък, използвайте течен хайлайтър или блестяща пудра с много малки частици.
- И не забравяйте, че красивото е в умереното - бронзантите и коректорите са чудесни за експериментиране, но в повечето случаи е по-добре да не се опитвате да променяте лицето си твърде много.

Блясък
Блясъкът заслужава нашето специално внимание. Той не само прави човек да изглежда по-възрастен, но може напълно да съсипе снимка, защото отразява светлината от светкавицата и визуално скрива някои части на лицето.
- Просто забравете за блясъка. Ако сте по-възрастни от 25, това ще изглежда не на място. А гримьорите смятат, че е престъпление да го прилагаш върху по-зряла кожа.

Вежди

Съвременните модни тенденции са доста удобни. Вече не е нужно да скубете веждите си прекалено тънко. Достатъчно е просто да фиксирате малко формата им и да ги стилизирате.
- Не подрязвайте веждите си, тъй като винаги си личи и не изглежда естествено. Може да използвате гел за вежди, за да фиксирате косъмчетата в посоката, която искате.
- Цветът на веждите трябва да изглежда добре с цвета на косата ви и с цялостния вид на грима. Той не трябва да привлича цялото внимание, но в същото време не трябва да изглежда и твърде блед в сравнение с другите ярки цветове върху лицето.
- Използвайте специални продукти като масла, маски и овлажнители. Сухата, люспеста кожа ще съсипе дори перфектните вежди.
- Ако не сте доволни от веждите си, отделете малко време и пари за специалист. Той ще предложи най-добрата форма за вашите вежди и ще ви научи как да ги поддържате вкъщи.

Спирала и очна линия
- Използвайте сенки за основа или нанесете тънък слой пудра под очна линия или молив за очи.
- Ако търсите остри линии, може да покриете очната линия със сенки от същия цвят. Сенките за очи трябва да са силно пигментирани, а четката да е плоска.
- Опитайте се да намерите баланс между сенките за очи, очната линия и спиралата. Ако един от продуктите доминира над останалите, крайният резултат рядко ще изглежда добър.
- Купувайте само висококачествени продукти за грим.

Контур на устните

За да накарате червилото да остане на място, трябва да зададете границите му с молив за устни.
- Праймерите за устни обикновено вършат работа. Те са удачни за жени над 30 години, тъй като предотвратяват червилото да попадне в малките бръчки на устните.
- Червилата с матово или сатенено покритие са за предпочитане.
- Ако нанесете тънък слой червило, е по-малко вероятно да се разлее извън устата. Подсушете устните със салфетка, след като нанесете червилото. По-добре е да нанесете червилото с четка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X