Напишете дума/думи за търсене

7 начина да разберем дали прекаляваме с грима

Колкото повече, токова повече е принцип, който в пълна сила не важи за макиажа. Понякога поводът и обстоятелствата изискват да се пипа по-сериозно с фон дьо тена и с червилото, но в повечето случаи това е нежелателно. Гримът може да направи с лицето чудеса, но не винаги в положителния смисъл на думата.

Нанасянето не е сложна работа, но си има тънкости. Уцелването на пропорцията между използвано количество и постигнат ефект е една от тях. Уверете се, че не сте прекалили с грима, преди да го направят другите.

Всичко изпъква

И очите, и устните, и скулите. Очевидно сте се престарали с разкрасяването и сте загубили идея какво всъщност искате да подчертаете. Не е добра идея да е всичко. Ако очите са с тежък грим, подходете по-дискретно с червилото. Ако пък сте заложили устните като акцент, малко очна линия и спирала са достатъчни, за да направят погледа ви изразителен.

Лицето и шията са в различен нюанс

Всъщност, фон дьо тенът ви е подходящият за цвета на лицето, не е нито по-тъмен, нито твърде светъл. Поне така изглежда, когато е нанесен с мярка. Щом лицето ви се откроява, макар да сте нанесли от продукта и на деколтето, вероятно сте прекалили с пластовете по-горе.

Имате червило по зъбите

Ще кажете, това може да се случи и само от едно нанасяне. Може да е вярно, но в повечето случаи червилото напуска устните, когато е в повече. Пък и ако то се отбелязва от едно нанасяне по зъбите, може би не е вашето червило.

Сваляте грима по-бавно, отколкото го слагате

С правилния продукт всеки макиаж може да бъде свален без кой знае какви усилия. Ако не ви се получава, помислете дали нямате твърде много за сваляне.

Оставяте следи навсякъде

Ако гримът ви личи по всичко, до което се докосвате, може би е време да преосмислите количеството, което употребявате. Петната по дисплея на мобилния телефон обаче не са доказателство, че имате твърде много пудра на лицето.

Положението се влошава на дневна светлина

А тя е най-добрият ви приятел. Избягвайте да нанасяте грима си на изкуствено осветление при положение, че се налага да го носите на естествена светлина. Доверете се на лампата, единствено ако макиажът ви трябва да добие по-тежък и вечерен вид, а навън е вече тъмно.

Козметичната ви чанта е с размерите на куфар

И тежи почти толкова. Единственото ви извинение е, ако се занимавате с грим професионално. Ако не, бъдете сигурни, че прекалявате с него. Не само в купуването. Щом го имате, ще искате и да го ползвате. А вероятността да прекалите е по-голяма, отколкото допускате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X