Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за маски от тоалетката на мама (+рецепти)

Убедена съм, че повечето от вас като момиченца са си мечтали по-бързо да пораснат, та да станат красиви като мама. Поне няколко пъти в детството си сте я наблюдавали как слага грим и си прави прическа, преди да излезе навън. А понякога сте крадяли сенките и червилото, за да видите какво е то да изглеждаш като голяма.

Въпреки всичките козметични помади, които ни обещават вечна младост, най-добре е да послушаме красивите съвети на мама, която пък ги е научила от баба. Така поне ще сме наясно след години на какво и на кого ще приличаме. Друго си е да остаряваш с разкрасителната повеля, наследена от жените в рода ти.

Ако искате чиста кожа, използвайте чесън. Той е антибактериален и действа противовъзпалително. Освен това с един замах вижда сметката на досадните пъпки по лицето. Така че забравете за стискащите пръсти. Всичко, което ви трябва, е една разрязана на половина скилидка чесън. Натъркайте с нея пъпката няколко пъти и я оставете да изсъхне. Може леко да пощипе, но трай, внучко, за хубост.

Ако искате да изсветлите с няколко тона косата си, но не ви се ще да я третирате с боя, доверете се на лимона. Чудесно си комуникира със слънцето. Полейте косата си със сок от лимон и я оставете да флиртува с лъчите. Със сигурност природата ще нахлуе в косите ви с мекота и топлина. Освен това витамин С, който се съдържа в този цитрус, е вълшебен за кожата. Няма да сбъркате, ако вече тонизирате кожата на лицето си с лимонова вода.

Ако искате да хидратирате и подхраните кожата си и да намалите леко дълбочината на бръчиците си, вашият козметик е киселото мляко. Намачкайте половин авокадо, половин банан и ги смесете с 3 с.л. кисело мляко. Прибавете и една лъжица пчелен мед. Оставете маската да изсъхне и след това я свалете с влажна кърпа.

Друго вълшебство за кожата е сурово пресованият зехтин. Фрашкан е с антиоксиданти и овлажнява ултимативно. Освен това мирише свежо. Нанесете го директно след като сте излезли от банята. Така ще попие по-бързо. Може да го използвате и на лицето.

Чудодейни за външния ни вид са ягодите. Намачкайте 2 плода и ги смесете с 1 с.л. мед. Получената маска поставете върху лицето. Може да използвате ягодите и върху останалата част на тялото си. Ензимите в тях и семената ще ексфолират кожата, а медът ще я хидратира. След като измиете лицето си, леко попийте с хавлиената кърпа. В никакъв случай не я обтривайте грубо в кожата.

Ако ви предстои диета или бременността ви напредва, то тогава пред вас се задава драмата с възможността за поява на стрии. За да предотвратите разпъването и нацепването на кожата си, използвайте олио от шипки – пълно е с антиоксиданти и мастни киселини.

Ако пък не ви плаши да стоите с главата надолу, ще направите услуга на лицето си. Легнете по гръб на леглото и провиснете главата към пода. Правейки това всеки ден за няколко минути, ще си подарите забавяне от провисване и състаряване на кожата на лицето.

Освен това майките и бабите съветват да скубем космите само под линията на веждите, не и над нея. Да попиваме червилото си и когато се гримираме, да си изберем кое да подчертаем – устните или очите. Никога и двете.

Над 50 процента от жените винаги се консултират с майките си за красота и мода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X