Напишете дума/думи за търсене

За какво служи мултимаската

За да изглежда добре лицето, не е достатъчно обичайното измиване и нанасяне на крем. Комплексният подход изисква и редовно ползване на маски за лице, които едновременно почистват, хидратират и подхранват. Сред най-новите тенденции е т.нар. мултимаска. Какво представлява?

При повечето хора лицето може да се раздели на няколко зони, в които кожата е с различни характеристики. Обикновено Т-зоната е по-мазна, а на бузите кожата е по-суха. В добавка, тя може да е чувствителна и да се нуждае от анти-ейдж подход. Мултимаската предполага прилагане на всеки участък от лицето маската, от която се нуждае. По този начин ще спестите време и средства – тъй като се изразходва минимално количество от всеки козметичен продукт.

Например на носа и брадичката може да нанесете почистваща маска, на челото – маска с противобръчков ефект, на бузите – средство с добро хидратиращо действие, а под очите – лепенки за чувствителна кожа. След тази процедура не забравяйте да сложите крем – тъй като зоните, подложени на дълбоко почистване, имат нужда от интензивно овлажняване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X