Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да чистим четките за грим

Поддържането на четките за грим чисти и дезинфекцирани спомага както за това да предпазим лицето си от излишни бактерии, така и да избегнем честата смяна на четките с нови.

Помислете за всички замърсявания, които се натрупват върху косъмчетата и колко зле биха могли да повлияят те на кожата. Нередовното им почистване може да доведе до запушени пори и поява на неприятни пъпки.

В козметичните магазини се предлагат всякакви съоръжения, които да помогнат за почистването на четките, но те са напълно излишни, тъй като може да свършите тази работа за няколко минути в домашни условия, без да похарчите дори лев. Всичко, от което се нуждаете, е бебешки шампоан и вода.

В купичка сложете малко вода и прибавете няколко капки от шампоана. Четките не трябва да стоят дълго време във вода, затова ги накиснете съвсем за кратко и добре отмийте замърсяванията. След като ги изцедите добре, ги оставете да изсъхнат напълно. Препоръчително е да почиствате четките си веднъж седмично, за да избегнете неприятните последствия върху лицето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X