Напишете дума/думи за търсене

Грешките, които допускаме с грима след 40

Ритуалът ви пред огледалото е все един и същ от години. Имате любими марки козметични продукти, познавате капризите на кожата си. Знаете кое с кое върви и без какво не може. Правите го със замах и почти за нула време всеки ден, без много-много да му мислите.

Дори не забелязвате промяната. Тенът на лицето ви отдавна не е идеално равен. Тук-там издайнически се показват петънца. Кожата сякаш е по-суха вече, чувствате я изтъняла. Кога зоната около очите ви е заприличала на карта на голям каньон… И всичко сякаш е тръгнало надолу. Е, няма да се давате на гравитацията, нито на някакви си бръчки. Нужно е обаче да направите някои корекции в заученото за грима.

Очната линия отива нагоре
Не може да й позволите до безкрай да следва плътно ръба на горния клепач. Време е да я извиете в края и да я накарате да се насочи нагоре. В противен случай ще продължи да затваря окото, визуално да го омърлушва и да го състарява. Откажете се и от гарваново черното. Изберете по-мек цвят за очната линия и не прекалявайте с количеството. Може да я замените с молив, ако релефът на клепача ви пречи да я нанесете прецизно.

По-малко фон дьо тен, лек щрих с пудрата
И не на цялото лице. Избягвайте зоната около устните и под очите. Няма нужда да подчертавате видимо годините си там. Нанесете една идея по-тъмен от естествения цвят на кожата фон дьо тен. Ако не можете без пудра, изберете топъл, леко розов цвят и я ограничете в Т-зоната. Не залагайте на тежките кремообразни формули.

Тъмните кръгове имат нужда от коректор, но не нанасяйте продукта плътно и под цялото око, а само там, където наистина е тъмно. Не забравяйте да слеете добре поправката, така че да не остане на петна.

Нежно блещукане, не блясък
Може би не сте готови да се разделите със силно перлените и светли сенки, но е време да размислите. С тях само подчертавате набраздяването около слепоочията и релефа на клепача.

Откажете се от тъмното червило
Особено ако е матово. По-бледата ви кожа вече контрастира осезаемо на фона на кафявото или тъмночервеното. По-светлото червило придава свеж и по-младежки вид. Внимавайте с твърде гланцовите формули, добре е червилото все пак да е на устните, не около тях.

Спирала, но не водоустойчива
Миглите също не остават пощадени от годините. С времето остават по-малко и растат по-бавно. Няма нужда да ги подлагате на изпитание и със спирала, която се сваля с усилие заедно с тях.

Най-важното правило на красотата в зряла възраст обаче е да не се отказвате от нея. От увереността и самочувствието, което тя ви дава, и от предимството да може да я подчертаете с подходящ грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X