Напишете дума/думи за търсене

11 вещи, които никога не трябва да споделяме дори с най-близките си хора

Честото използване на слушалки увеличава бактериалния растеж в ухото. Да не говорим, че споделянето на слушалки с други хора увеличава риска от снабдяване с “лоши” бактерии и може да доведе до различни ушни инфекции. За да защитите здравето си, е по-добре да съхранявате определени артикули изключително за индивидуална употреба.

Кои са 11-те неща, които никога не бива да бъдат споделяни?

1. Нокторезачка

Под ноктите и върху пръстите има огромно количество бактерии, вируси и гъбични микроорганизми. Затова обикновените нокторезачки може да се превърнат в разпространител на инфекции. Използването на чужда нокторезачка увеличава риска от гъбични заболявания и HPV (човешки папиломен вирус).

2. Обеци

В ушите има много кръвоносни съдове. Затова е много лесно да се заразите с болести, пренасяни по кръвен път, носейки чужди обеци. Следващия път, когато вземете обеци назаем, избършете ги със спирт.

3. Балсам за устни

Под повърхността на устните има също кръвоносни съдове. Те са постоянно на нисък старт да снабдят кръвта с всичко, което поставите върху тази част от лицето. Херпесният вирус може да се предава от един човек на друг при споделяне на балсам или червило, дори ако носителят няма видими симптоми на заболяването.

4. Пинсета за вежди

Ако използвате пинсетата на някой друг, за да се разделите с няколко космъмчета, не е толкова страшно. Но ако ги използвате, за да се отървете от силно врастнали косми, издърпването на които пуска кръв, този инструмент може да предизвика сериозни заболявания в бъдеще. В такъв случай пинсетата може да бъде носител на хепатит С и HIV. Ако няма друга възможност освен да ползвате чужда пинсета, старателно я почистете със спирт.

5. Roll-on

Дезодорантите може да донесат сериозни инфекции, особено ако бактериите попаднат в малки рани след бръснене. Ароматните дезодоранти маскират само миризмата и не пречат на размножаването на бактериите. Затова винаги избирайте дезодоранти с антибактериални съставки и не ги споделяйте дори със семейството си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X