Напишете дума/думи за търсене

Причини за болката при уриниране след секс

Най-вероятно го знаете и го практикувате, но да пишкате след секс е не просто добра идея, а е страхотна.

Забравете за ходенето до тоалетната преди половия акт. Някои лекари предполагат, че пишкането преди секс е водещ фактор за проникването на бактерии в уретера на жената по време на секс и водеща причина за инфекции на пикочните пътища при дамите.

Съгласете се, че ще е много гадно, ако удоволствието, което сте изпитвали допреди малко, се замени с болка, докато пишкате след секс.

Начинът, по който влагалището, уретерът и клиторът са оформени и разположени, ги прави уязвими по време на интимни занимания.

Ако никога не сте болка по време на уриниране след секс, се смятайте за късметлийка. Някои жени изпитват болезнено усещане, когато пикаят непосредствено след полов акт, други може и да не го усетят до дни.

Какви са причините за това?

1. Уретрит

Уретритът е възпаление на уретрата, причинена от навлизането на бактерии. Понякога бактериите са свързани с инфекция, предавана по полов път, но понякога за това са виновни инфекции на пикочните пътища. Така или иначе, без антибиотично лечение този проблеми ще се задълбочи.

2. Инфекция на пикочния мехур

Инфекциите на пикочните пътища са често срещани сред жените. Може дори да почувствате напрежение в зоната на бъбреците, което да се увеличава при уриниране. Освен това позивите за ходене до тоалетната се увеличават.

3. Полово предавана болест (ППБ)

Болезненото уриниране след секс може да се дължи на инфекция, предавана по полов път. На някои от тези заболявания им трябва повече време, за да се проявят. разкрият присъствието си няколко дни по-късно. Някои ППБ, които причиняват болка при уриниране след секс от няколко дни до няколко седмици, са:

- херпес

- генитални брадавици

- сифилис

- гонорея

- хламидия

4. Неправилна сексуална техника

Дори и партньорът ми много да настоява да премине от анален към вагинален секс без предпазни средства, откажете му тази „привилегия“. Също така, ако той не е тестван за предавани по полов път заболявания, без значение колко много искате да му вярвате, по-добре използвайте презерватив.

5. Небалансирани хормони

Небалансираните хормони може да кръстосат кръвоносните пътища с потока на урината или да причинят вагинална сухота. Ако вече сте наясно с хормоналния си дисбаланс или наскоро сте раждали, тогава знаете кого да обвинявате за болката след секс.

6. Кръв в урината от бъбреците

Причината, поради която причинява болка при уриниране след секс, може да се нарича бъбречна инфекция и може в урината да има и капки кръв.

7. Не сте достатъчно лубрикирана по време на секс

В зависимост от времето на половото сношение, привличането между партньорите, стреса в живота или репродуктивната фаза, в която е жената по това време, естествената лубрикация може да не е достатъча, за да се избегнат малки драскотини и сълзене при триенето около клитора – както знаете кожата в тази област е особено чувствителна.

Крайният резултат може да бъде свързан с болезнено уриниране незабавно или няколко дни след полов акт. Ако дискомфортът изчезва с всеки изминат ден, то тогава сухотата на вагината може да е причината. Ако сте жена в перименопаузална или постменопаузална фаза и това се случва при всеки акт, не забравяйте да споделите това с вашия гинеколог.

Вагината ми е суха. Защо така?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X