Напишете дума/думи за търсене

11 вещи, които никога не трябва да споделяме дори с най-близките си хора

6. Сапун

След всяка употреба сапунът е покрит с микроорганизми - не само безвредни микроби, но и опасни вируси. Най-лошото е, когато сапунът лежи в сапунерка. Това е така, защото влагата създава идеална среда за растежа на бактерии, гъбички и вируси. За да намалите риска от инфекция, използвайте душ гел и течен сапун за ръцете.

7. Четки за коса

Никога не споделяйте четката си за коса. Това увеличава риска от заразяване с паразити като въшки, краста и дори стафилококови инфекции. Ако нямате друга опция, незабавно я почистете с дезинфектант след и преди ползване.

8. Хавлиени кърпи

Кърпата е място за размножаване на микроби, особено когато тя виси в баня с висока влажност. Ако кърпата мирише на плесен, това означава, че има развитие на мухъл и бактерии. Такава кърпа може да зарази собственика си с гъбични инфекции и бактерии, които причиняват обриви, акне и конюнктивит. За да елиминирате тази опасност, перете кърпата след 4-5 употреби и винаги я оставяйте да изсъхне напълно.

9. Гъба луфа

Този вид гъби за къпане нямат време да изсъхнат напълно между два душа. Затова са отлична фабрика за същите бактерии като тези при кърпите. Изсушете добре луфата, не я споделяйте с никого и проветрявайте банята всеки ден.

10. Четки за грим

Избягвайте споделянето на продукти за грим, които влизат в контакт с телесни течности като сълзи, носна лигавица, слюнка, кръв или гнойно акне. Не давайте очна линия, сенки за очи, спирала, основа за грим, червило и руж. Забравете да заемете и четките си за грим и никога не пробвайте тестерите в козметичните магазини.

11. Слушалки

Слушалките на други хора може да причинят бактериален растеж в ушите. Рискът се увеличава, ако ги използвате по време на тренировка: допълнителна топлина и влага допринасят за тяхното развитие. Ако споделяте слушалки, бъдете подготвени за бактерии като стрептококи и стафилококи да влязат в ухото и да причинят инфекции, циреи и гнойни пъпки. Ако все пак искате да споделите този аксесоар с някого или да го заемете, избършете слушалките с памучен тампон, напоен със спирт.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X