Напишете дума/думи за търсене

Козметика в ампули. Ефектът е мигновен

Сред най-новите разработки на учените е козметиката, скрита в ампули. Макар да я отнасят към разкрасяващата индустрия, тя е по-скъпа от своите „роднини” в тубички и бурканчета. С какво тази beauty новинка се различава от обикновените козметични продукти и до колко е ефективна?

Ампулните средства се състоят от етерични масла, екстракти от лечебни растения, витамини, фруктова киселина и други биологически активни вещества. В състава на тези продукти никога няма да видите консерванти, силикони, парабени – затова може спокойно да ги прилагате на чувствителна и проблемна кожа.

Ампулите за лечение на акне и белези от младежки пъпки обикновено съдържат етерични масла от чаено дърво и розмарин, салицилова киселина, екстракти от евкалипт и невен. Лифтинг ефект притежават витамин Е, колагенът, морските водорасли, етеричното масло от грейпфрут, екстрактите от пшеница и ирландски мъх. Тонуса и блясъка на кожата възвръщат екстрактите от полски хвощ, червена метличина, мак и лимонова трева.

Концентратите в ампули се използват за борбата с: бръчки, възпаления, алергии и дерматити, розацея, слаб клетъчен метаболизъм, подуване, дехидратация на кожата, пигментни петна, повишена активност на мастните жлези.

Ефективни ли са
Концентрираната козметика действа още при първото прилагане и несъмнено дава чудесни резултати. Но за оптимален ефект е хубаво да бъдат използвани на курсове, най-добре след консултация с козметичен дерматолог. Най-често ампулите се прилагат веднъж на шест месеца и помагат да се избавите трайно от кожните несъвършенства. Всяка ампула е предназначена за един прием. Съставът на препаратите е внимателно подбран, затова трябва да се спрете на тези, които са подходящи за вашия тип кожа. Митът, че козметиката в ампули е само за жени над 35 години няма нищо общо с реалността.

Правила за използване
Желателно е този тип козметика да се прилага непосредствено преди сън. Ако използвате ампули през деня, понижавате ефективността им, като нанасяте върху тях друга козметика. Ако не ползвате грим, може да смесите малко количество от ампулата с дневния си крем. Сериозните дерматологични проблеми (например гнойни ранички или алергични дерматити) ще разрешите, като добавите по малко концентрат към пълната ви гама козметика – кремове, лосион, тоник, гел за измиване. Козметиката от ампули нанасяйте само на предварително почистена кожа.

Стъпка по стъпка
1. Свалете грима с лосион или мляко за почистване на лицето.

2. След това измийте с дълбоко почистващ гел, като масажирате в продължение на 2–3 минути. За по-добра ефективност на ампулите е желателно да използвате пилинг с ензими и фруктови киселини – те ще отворят порите, ще отстранят мъртвите клетки и ще подготвят кожата за действието на „тежката артилерия”.

3. Също толкова полезна е и почистващата маска преди нанасянето на ампула, например от глина: 2 с.л. синя, бяла или розова глина се разтварят в топла вода до получаване на консистенция на гъста сметана. Ако имате проблемна кожа, добавете към тази смес няколко капки масло от лимонена трева или лавандула. Нанесете на лицето за 15–20 мин.

4. Ампулата се отваря непосредствено преди използване. Ако използвате само част от препарата, може да съхранявате в хладилник за 2–3 дни. Съдържанието се нанася на кожата с масажни движения, като избягвате областта около устата. Докато попиват в кожата, активните съставки е възможно да предизвикат неприятни усещания – например леко изтръпване или парене: след няколко минути дискомфортът ще изчезне. Ако продължат по-дълго, непременно се обърнете към дерматолог – възможно е да имате алергия към някоя от съставките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X