Напишете дума/думи за търсене

Всичко необходимо, за да сияе кожата ни след 40

Знаете онова „сияние“, което имат всички момичета от рекламите за козметика за лице, нали? Не е задължително то да е само продукт на Фотошоп. Това сияние говори преди всичко за здрава и добре поддържана кожа. След 40-годишна възраст се налага да увеличим грижите за кожата си, това не е тайна за никого. В същото време се предлагат всевъзможни продукти, процедури, трикове.

Днес публикуваме доказаните средства за здрава, блестяща и обгрижена кожа, а в зависимост от вашите лични потребности може да добавяте или да се лишите от някои от тях.
 

1. Използвайте подходящо измиващо средство
Здравата кожа е винаги чиста, затова се уверете, че използвате добър почистващ препарат за лице, подходящ за вашия тип кожа. Не се водете от реклами – гледайте съдържанието. Добрият почистващ препарат не трябва да съдържа алкохол/парфюм. Пенливите лосиони се справят обичайно отлично и с грима. Не е никакъв проблем обаче да изберете и повече от един почистващ препарат, ако носите грим – с единия може да махнете грима, с другия да измиете старателно.

2. Инвестирайте в дневен серум с антиоксиданти
Антиоксидантите - по-специално витамините С и Е - действат великолепно при отблъскването на свободни радикали от UVA и UVB, подпомагайки работата на задължителния слънцезащитен крем. Освен че витамин С пречи на свободните радикали, които причиняват оксидативен стрес на кожата и нейното стареене, той работи в посока образуването на колаген, което, както знаем, е от съществено значение, когато искаме да имаме гладка и блестяща структура.
Може да ползвате и крем за лице с витамин С, но обичайно серумите са по-мощни, затова ви препоръчваме да намерите такъв серум, който се слага преди крема за лице.

3. Силно препоръчително - ретинол през нощта
Писали сме за ретинола и преди, но няма как да не го споменем тук, защото е основното ви оръжие в борбата със стареещата кожа. Не се намира все още лесно в продуктите, които се предлагат на нашия пазар, но може да си го поръчате и от чужди сайтове включително. Когато говорим за ретинол в козметика, имайте предвид, че е добре да съгласувате с дерматолог неговото използване, както и да се запознаете със спецификите му.

4. Хидратирайте поняколко пъти на ден
След като серумът ви изсъхне (изчакайте около пет минути), нанесете върху кожата си слой хидратиращ крем. С годините се налага да хидратираме кожата си повече от два пъти на ден. И понеже никой не носи крема си за лице на работа или когато отива на среща с приятелки, има вече продукти във вид на спрей, които може да ползвате където и да се намирате. Важното е да не оставяте кожата си да изсъхне, особено в топлите месеци.

5. Задължителна слънцезащита
Ако трябва да запомните един съвет от всички, това е този – ползвайте слънцезащита всеки ден. Когато излизате навън, но и когато сте вътре. Слънцезащитата трябва да се подновява на няколко часа. Не правете компромис с качеството и ползването на този продукт, ако искате да съхраните кожата си от бръчки, петна и остаряване.

Ето още няколко съвета, които ще ви помогнат да имате свеж и младежки външен вид. Не ги пренебрегвайте, защото изглеждат времеемки. Много бързо се свиква с включването им в дневната ви рутина, а резултатите няма да закъснеят и ще сте доволни, че сте инвестирали в здравето на кожата си.

6. Погрижете се да имате подходящ нощен крем

7. Всеки ден ползвайте крем за очи

8. Хранете се с продукти, богати на пробиотици

9. Хидратирайте кожата и отвътре, като пиете достатъчно вода всеки ден

10. Правете си веднъж седмично маска за лице

11. Спрете цигарите

12. Не пренебрегвайте и кожата на шията

13. Ексфолирайте редовно, но не с груби продукти. Може да си приготвите и сами ексфолиант у дома

14. Набавете си продукти, богати на пептиди – може да са серуми или кремове

15. Спете по 8 часа на денонощие

16. Не слагайте твърде много грим

17. Помислете за повече рибни продукти в менюто си

18. Правете йога за лице

19. Ограничете времето пред екрани, особено преди лягане

20. Купете си подходяща възглавница

21. Носете слънчеви очила навън

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X