Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, ако ядем папая веднъж седмично

Христофор Колумб е първият, който определя папаята като „плодът на ангелите“. Съгласяваме се без убеждаване, тъй като ползите, които носи на човешкото тяло, са безчет. Освен това притежава неустоим вкус, което го прави идеален за ежеседмична консумация.

Как помага на тялото, ако се консумира поне веднъж седмично.

1. Понижава холестерола
Този плод е богат на фибри, които помагат за понижаване на високия холестерол. Освен това неговите антиоксиданти и витамини спъват развитието на сърдечни заболявания.

2. Помага да се отървете от глисти и паразити
Глистите и паразитите може да причинят увреждане на тялото и е важно да ги държим под око. Папаята помага за елиминирането тези видове вредители от тялото, убивайки яйцата им.

3. Повишава имунитета
Този плод съдържа витамините А, С и Е, които са хранителни вещества, необходими за имунната система. Той е чудесен за организма и помага за здравето на имунната система.

4. Намалява възпаленията
Папаята има противовъзпалителни свойства. Тя може да бъде наистина полезна при възпаление на кожата и проблеми като артрит, болки в ставите, подагра и астма.

5. Забавя стареенето
Много от хранителните вещества в папаята помагат за забавяне на стареенето. Такива са витамините С и Е и антиоксиданти. Те предпазват кожата от свободни радикали, слънчеви увреждания и бръчки.

6. Регулира кръвното налягане
Това се случва благодарение на присъствието на карпаин в папаята, който е отговорен за намаляване на кръвното налягане.

7. Понижава стреса
Благодарение на витамин С папаята може да помогне за намаляване на стреса, тъй като според проучване, проведено от Университета на Алабама, той регулира притока на хормоните на стреса.

И още нещо

Яденето на папая всяка седмица има своите предимства, но не само пулпата е полезна. Семената на този плод имат същия ефект. Те помагат за премахване на глисти и други стомашни паразити, защитават бъбреците, намаляват на възпалението и се борят с бактериите.
Макар и полезни, семената на папая може да бъдат много силни, затова се препоръчва да започнете с 1 с.л. на ден и след като тялото ви свикне, може да ядете по 2 с.л. на ден.
Важно да знаете, че децата, бременните и кърмещите жени не трябва да консумират тези семена.

Внимание!

Папаята съдържа вещества, наречени хитинази, които са свързани със Синдрома на плодово-латексова алергия. Те може да бъдат открити и в авокадото, и в бананите. Ако е налице непоносимост към изкуствена гума и латексови изделия, "плодът на ангелите" може да се окаже дяволски вреден, ако се консумира суров. Неговата термична обработка до някаква степен може да деактивира ензимите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X