Напишете дума/думи за търсене

Красивата полза на различните видове глина за кожата

Козметичната глина притежава куп свойства, които й отреждат лидерско място сред beauty продуктите: ликвидира бръчките, потушава мазния блясък, справя се с лекота с възпаленията и несъвършенствата. В козметиката глината може да се използва както самостоятелно, така и в съчетание с други съставки. Трябва да се отбележи, че козметичната глина се добива в екологично чисти райони и непременно се проверява за наличие на тежки метали и радиоактивни вещества. Благодарение на богатия си минерален състав тя е истинско козметично съкровище – при това цената й е съвсем приемлива.

В зависимост от вида и концентрацията на глината в козметичните продукти тя може значително да подобри състоянието на кожата, да стимулира регенерацията и извеждането на токсините, да подмладява, да пречиства и да отстранява излишните мазнини. Освен това глината притежава общ стимулиращ и оздравителен ефект. Различните цветове глина притежават различни качества.

Бяла глина (най-разпространеният вид, съдържа минерала каолин) – свива порите, попива прекомерното количество себум, намалява мазния блясък. Подходяща за мазен тип кожа.

Синя глина (оттенък й придават солите кадмий и кобалт) – помага за изглаждане на бръчките, има подмладяващ ефект. Притежава избелващо и антистресово въздействие върху кожата.

Жълта глина (съединение на натрий и сяра) - освежава цвета на лицето благодарение на свойството си да извежда токсините. Препоръчва се за изтощена кожа, тъй като придава жизненост и блясък.

Червена глина (цветът й е резултат от оксида на желязо и мед) – лекува кожните раздразнения. Подходяща за чувствителна и алергична кожа.

Розова глина (микс от бяла и червена) – нежно почиства чувствителна кожа, без да я изсушава. Тушира раздразненията и дребните несъвършенства. Действа укрепващо на ноктите.

Сива глина (добива се от морското дъно, няма примеси) – хидратира отлично, поради което е подходяща за суха кожа.

Черна глина (съдържа въглерод и желязо) – незаменима в борбата с целулита и наднормените килограми.

Зелена глина (богата на минерали, цинк, кобалт, фосфор, магнезий, мед) – почиства дълбоко, стяга и изглажда кожата. Ефикасна е срещу пърхот.

Не използвайте козметична глина, ако имате непоносимост към нея, при дерматологични заболявания в остра форма, както и върху пресни рани. Употребата й не е препоръчителна и при настинка, температура и хрема – тъй като тогава организмът е нестабилен и реакциите му са непредсказуеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X