Напишете дума/думи за търсене

Няколко съвета за по-красиви крачета

Тъкмо намерихте място в гардероба на зимните палта, а се оказа, че трябва да ги вадите отново. Не искате и с обувките да правите подобна грешка. Ще мъчите затворените мокасини и компромисните боти до последно. Или ще отворите по-смело пръстите и ще грабнете сандалите при първия по-топъл полъх на пролетта.
И в двата случая няма да уцелите десетката. Сезонът определено не върви гладко в метеорологичен план, но вече няма накъде. Топлото е неизбежно и е добре да го посрещнете подготвени.

Избягвайте влагата, носете подходящи преходни обувки
Краката не обичат изпотяването, запарването, липсата на проветрение. Ако усещате, че вече ви е по-задушно на краката, разделете се с кубинките, с високо затворените обувки или уж по-леките боти. Не позволявайте краката ви да се варят, за да не се уврежда и деформира кожата. Не бързайте да скачате направо в обувките без пръсти и пети обаче, преминете постепенно към тях, за да не стресирате краката.

Ексфолирайте
По-често от обичайното през зимата или през ранната пролет. Добре е да премахнете мъртвите клетки, да загладите драскащите участъци. Разбира се, това не става отведнъж. Опитайте с продукт от аптеката или си направете спа у дома. Дайте на краката си отпускаща топла баня за 10 мин. Смесете 2 ч.л. захар с по 1 ч.л. мед, лимонов сок и зехтин. Масажирайте стъпалата с получената смес, а след това изплакнете и подсушете добре. За овлажняване на кожата на стъпалата може да използвате и намачкан суров банан.

Разтъпчете летните обувки предварително
Дори сандалите ви да са от миналото лято, кракът има нужда да се адаптира от топлия и затворен комфорт към тънката подметка, към напрежението на отворените пръсти, към стегнатите каишки и допира на кожата на крака с обувката на босо. За това е нужно да потренирате няколко дни у дома, преди да се отправите на дълъг уличен маратон по чехли.

Покрийте чувствителните зони
С пластир, за предпочитане текстилен. Завийте малкото пръстче, изолирайте кокалчето на палеца, ако се налага, и целия пръст. Сложете лепенка над петата. Покрийте всички места, които знаете, че са слаби и ще се превърнат в рани при първата възможност.

Омекотете твърдите участъци на обувките
Тапицирайте ги с меки силиконови подложки. Понякога е трудно да свикнете и с новата обувка, и с допълнителното стеснение, което силиконовите възглавнички създават в обувката. Добрата новина е, че няма да е нужно да ги носите завинаги, а само докато обувките станат по-отпуснати и поносими в убиващите зони.

Направете си впечатляващ педикюр
Не само за настроение и самочувствие, но и за тренинг. Колкото по-топло става времето навън, толкова по-често ще се налага да полагате грижи за него. И за да не ви хване лятото на тясно, подгответе се още отсега.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X