Напишете дума/думи за търсене

Полезната красота на индришето

Свикнали сме да свързваме индришето само и единствено с кашпите на балкона, със саксиите по стълбищата, с ъгъла на хола. Това цвете обаче отдавна е преминало границите на растение, което служи само за украса. Етеричното масло от индрише е едно от най-полезните масла. Мълвата твърди, че Мерилин Монро му е била особен фен заради неговия женствен аромат, който се използва доста от козметичната промишленост.

Чудесна грижа за кожата

Маслото от индрише е антивъзпалително, антисептично и детоксикиращо, то балансира всички типове кожа. Няма значение дали е суха или мазна, уравновесява производството на себум според вашите нужди. То е регенеративно на клетъчно ниво и затова е доста полезно за застаряваща кожа и за подсилване на блясъка й.

Добро е за репродуктивността

Маслото от това растение има афинитет към женската полова система и регулирането на хормоните. Може да го вдишваме или да правим масаж на корема, когато изпитваме предменструални симптоми или крампи в областта на малкия таз. Подходящо е за масаж на болезнени гърди и при симптоми на менопауза.

Балансира емоциите

Помага за успокояването на безпокойството. То се нарежда сред първенците на маслата за ароматотерапия, стане ли дума за намаляване на стреса.

Враг на гъбичките

Особено ефективно е срещу кандида албиканс и друг вид гъбични инфекции. Има способността да въздейства срещу такъв тип възпаления, без да засяга бактериалната флора. Преди да нанесете обаче върху засегнатия участък, уверете се, че сте го разредили добре, за да предпазите кожата от раздразнение.

Стимулира лимфната система

Маслото от индрише действа като диуретик и помага за коригирането и балансирането на водата и шлаките в организма. Детоксикиращият му ефект помага на имунната система да е във върхова форма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X