Напишете дума/думи за търсене

Това етерично масло е еликсирът против бръчки

Този еликсир за бръчките е мощен източник на витамин А. Изглажда фините линии, изсветлява старческите петна, подобрява състояние на наранената кожа, подпомагайки растежа на нови клетки, увеличава производството на колаген.
Маслото от шипкови семена е богата на мастните киселини омега-3 и омега-6, които помагат за еластичността, текстурата и вида на кожата. Грижи чудесно за премахването на мъртвите клетки, за почистването на порите и за заздравяването на ноктите. Освен това е леко и не позволява на кожата да лъщи след нанасяне.

Предотвратява появата на стрии
Високата концентрация на мастни киселини подобрява еластичността и заздравява кожата. Ако го използвате ежедневно по време на бременността, това масло ще ви спести нелицеприятните стрии.

Изглажда белези
Транс ретиноевата киселина засилва регенеративните свойства на клетките на кожата. Ако нанасяте два пъти на ден от маслото в продължение на две седмица, по-малките и по-стари белези ще започнат да избледняват. За по-нови белези ще трябва да бъдете по-старателни няколко месеца.

Лекува хроничната сухота
Маслото от шипкови семена се абсорбира бързо от кожата, което го прави идеално средство за подобряване на сухата и раздразнена кожа, причинена от поредната диета. Опълчва се на различни кожни алергии, на химическо влияние и на вреди, нанесени от околната среда.

Облекчава червенината и възпалението


Линоловата киселина в това масло има антивъзпалителни качества и помага за заглаждането на спукани или разширени капиляри, които предизвикват зачервяването при някои хора. За тези, които страдат от розацея и акне, маслото от шипкови семена е доста ефективен начин на лечение. Преди това обаче се консултирайте с дерматолога си.

Подхранва скалпа и косата
Това леко масло се поглъща бързо от сухия скалп и овлажнява косата, без да й придава излишна тежест и мазнина. Антиоксидантите в него спъват появата на бели коси, елиминирайки водородния пероксид, който се натрупва във фоликулите.

Опълчва се срещу влиянието на околната среда

Подхранването на кожата с това растително масло може да служи като бариера срещу карцинома на кожата. Витамините и антиоксидантите в него намаляват вредата от слънцето, регенерирайки клетките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X