Напишете дума/думи за търсене

11 неща, които карат тялото да старее по-бързо

Ако седите повече от 8 часа всеки ден, може да изглеждате 8 години по-възрастни. Самотата и липсата на приятели също може да причинят бързо стареене и други здравословни проблеми. Има някои неща, за които дори не предполагаме, че може да повлияят на външния ни вид.

1. Седите повече от 8 часа на ден
Хората, които седят през по-голямата част от деня и не правят упражнения, са биологично с 8 години по-стари от реалната си възраст. Това твърдение беше доказано от изследователи, тествали 1500 жени, които отдават тези резултати на ДНК-то. Продължителното седене може да съкрати дължината на хромозомите, което да доведе до някои заболявания. Поради това изследователите препоръчват да се правят поне 30 минути упражнения на ден и да се прави почивка от седене на всеки 30 минути.

2. Носите тежки обеци твърде често
Тежките обеци придават много тежест на деликатната зона на ушите. Това може да доведе до загуба на форма на ухото и разцепване на ушните линии. Кожата се разтяга и губи своята еластичност. Може да изглежда като незначителен фактор за стареене, но ушите са много видима част от телата ни. Техният вид добавя още години към лицето благодарение на старата и увиснала кожа на ушите.

3. Консумирате само червено месо
Не става въпрос за отказ от червено месо, а по-скоро за количеството, което консумирате. Яденето на твърде много червено месо и твърде малко плодове и зеленчуци може да увеличи биологичната възраст. Това се случва, защото този вид хранителен режим повишава нивата на серумния фосфат в кръвта, което може да доведе до хронично бъбречно заболяване.
Най-добрият начин да избегнете отрицателните резултати е да балансирате диетата си и да не изключвате други видове храни, особено плодове и зеленчуци.

4. Нямате близки приятели
Пренебрегването на приятелството и прекаленото киснете в социалните мрежи може да доведе до здравословни проблеми и по-бързо стареене. Самотата е рисков фактор, който увеличава вероятността от смърт. Освен това ефектите от чувството за самота могат да се сравнят с тези на тютюнопушенето.
Те се наблюдават при хора, които нямат приятели, не излизат или го правят много по-рядко от останалите. Това намалява физическата активност, което е много важно добруването на всеки.

5. Сменяте диетата си твърде често
За да останем здрави и във форма, трябва да се придържаме към определена хранителна рутина. Когато сменяме диетите си твърде често, телата ни нямат време да се адаптират. Ако прекарате първата седмица само на вода, следващата на краставици, а третата на месо, това може да навреди на тялото и да го поддържа в постоянно състояние на стрес. А както знаем, стресът може да ни състарява по-бързо.
Освен това краткосрочните промени в храненето и активността могат да доведат до загуба на мускули и костна плътност. В резултат на това човек може да изпита лоша подвижност и ранно стареене.

6. Пиете редовно вода от бутилки
Д-р Мичъл Чазин казва, че ежедневният навик да се пие вода от бутилка, може да образува много дълбоки бръчки около устните. Това няма нищо общо с биологичното стареене, но всякакви допълнителни бръчки могат да ви накарат да изглеждате по-възрастни.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X