Напишете дума/думи за търсене

Подправки и билки, които се грижат безупречно за тялото

Има хора, които се лекуват само с билки и подправки, или поне в началния стадий на заболяванията си. В последните няколко години се наблюдава ръст в световен мащаб в използването на билкови лекарства за лечение на болести вместо синтетични илачи.

Доказано е, че билковите и природните медикаменти лекуват и засилват физическото и психическото здраве.
Кои подправки и билки са подходящи за здравето на различните части на тялото?

Чесън
Той е много добър за борба с грипа и обикновената настинка. Може да намали кръвното налягане и да редуцира риска от сърдечни заболявания. Чесънът съдържа антиоксиданти, за които се смята, че помагат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер и деменцията.

Розмарин
Ароматът на розмарин може да подобри паметта, концентрацията и настроението. Освен това възпира стареенето на мозъка.

Люта чушка
Съставките, които правят чушките люти, имат ефект против стареене. Те работят като обезболяващо при киселини. А за тези, които искат да отслабнат, е добре да ги включат в менюта, тъй като те увеличат изгарянето на мазнини.
Преди консумация махнете семената, за да не дразнят прекалено лигавицата на стомаха, и не ги яжте всекидневно.

Джинджифил
Това растение подобрява храносмилането и намалява газовете. Редуцира възпалението, намалява болката и симптомите на настинка. Джинджифилът облекчава сутрешното гадене по време на бременност и позивите за повръщане при всички останали.
Подходящ е за ежедневна употреба.

Магданоз
Магданозът е идеален за лечение на високо кръвно налягане. Благодарение на своя витамин К, магданозът помага и за здравето и силата на костите.

Мента
Тя помага за облекчаване на главоболие и мигрена. Парата от чай от мента също може да помогне при проблеми с дишането, тъй като облекчава запушения нос.

Канела
Канелата може да помогне в борбата с инфекциите на тялото и да поправи увреждането на тъканите. Действа противовъзпалително, може да намали риска от сърдечни заболявания, дава добър отпор на бактериалните инфекции. Някои изследователи твърдят, че дори може да предпази от рак.
Подходяща е за ежедневна консумация.

Лайка

Чаят от лайка може да намали менструалната болка и да накара жените да се чувстват по-малко тревожни по време на цикъла. Тази отвара понижава кръвната захар в организма, помагайки на диабетиците.

Лавандула

Лавандуловото масло може да помогне за заздравяване на рани и ухапвания от насекоми. Лавандулата помага при тревожност, безсъние и депресия. Маслото, приготвено от тази билка, също може да се бори с противогъбични инфекции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X