Напишете дума/думи за търсене

8 натурални начина за редуциране на бръчките

Фините линии и бръчки на лицето възникват естествено с възрастта и факторите на околната среда. Въпреки това стресът, липсата на сън и неправилната диета също може да причинят на кожата загуба на еластичност.

Поддържането на здрава, красива кожа не изисква използването на най-скъпите козметични продукти. С тези осем естествени средства можете без усилие да подобрите здравето на кожата си и да предотвратите появата на бръчки и фини линии на достъпна цена.

Хидратирайте се
Пиенето на вода не е важно само за здравото тяло. Правилната хидратация ви помага да поддържате сияен и младежки тен. Ако сте хидратирани, кожата ви ще изглежда здрава, ще остане стегната и ще поддържа еластичността си. Пийте поне осем чаши вода на ден (консумирайте още повече, ако сте много активни). Ако ви писна от вкуса на обикновената вода, добавете капки лимон или лайм, за да оживите напитката и да повишите нивото на витамин С в организма.

Спете достатъчно
Ако сте постоянно уморени, кожата ви ще е един от първите издайници на изтощението ви. изтощението си. Докато спите, тялото ви ремонтира всичко - от възпалени мускули до фините линии по лицето. Когато почивате, кръвообращението ви се увеличава, а лицето поправя UV щетите. Затова повечето експерти препоръчват да си подарявате от 7 до 9 часа сън за красота на нощ за максимално възстановяване на кожата. Ще се събудите свежи и ще изглеждате по-здрави.

Изритайте стреса
Стресът предизвиква хаос върху много части на тялото и се изписва чудесно върху кожата. Организмът произвежда повече кортизол, когато сте стресирани или уморени. Повишените нива на този хормон може да увеличат възпалението в цялото тяло, което да доведе до появата на бръчки. Затова намерете начини да намерите баланс и център, от които стресът трудно би ви извадил. Ако се чувствате стресирани, опитайте дихателни упражнения, йога, упражнения или медитация.

Забравете за цигарите
Пушенето кара зъбите да пожълтяват и придава зловоние на дъха, но и ускорява процеса на стареене на кожата. Никотинът свива кръвоносните съдове, което уврежда колагена и унищожава еластичността на кожата. Въглеродният окис също премахва кислорода от кожата и изчерпва хранителните вещества, които й помагат да се възстанови от уврежданията. Ако искате по-млада кожа, спрете да пушите сега.

Никакъв солариум
Няма такова нещо като здравословен тен. Ако се притеснявате от фините линии и бръчки, трябва да спрете да се препичате със солариум. Тенът уврежда кожните клетки и може да доведе не само до бръчки, но и до рак на кожата.

Използвайте слънцезащитен крем всеки ден
Използването на слънцезащитен крем със широк спектър ежедневно е един от най-добрите начини да защитите кожата си от увреждане на слънцето и да предотвратите появата на бръчки. UV лъчите причиняват по-голямата част от случаите на увреждане на кожата. Канадската асоциация по дерматология препоръчва да слагате слънцезащитен крем с фактор 30 или по-висок. Освен това носете шапка, слънчеви очила и ефирни шалове, ако планирате да останете навън за дълъг период от време.

Започнете рутинна грижа, която е подходяща за вашия тип кожа
С напредване на възрастта е важно да използвате правилните продукти, за да се грижите за кожата си. Създайте рутина, която работи за вас и вашия начин на живот, но също така адресира и вашите проблеми.

Използвайте антиоксиданти
Антиоксидантите заедно със слънцезащитен крем може да помогнат за предотвратяване на бъдещото увреждане на кожата. Витамин С е чудесен антиоксидант за борба с преждевременното стареене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X