Напишете дума/думи за търсене

11 неща, които карат тялото да старее по-бързо

7. Често летите
Влажността на борда на самолет обикновено е по-малка от 20%. Така че не е чудно, че кожата ни става суха след полет. За да избегнете това, носете със себе си овлажнител и пийте повече вода. Това е особено необходимо при дълги полети.
Самолетите са пълни с бактерии, които могат да причинят акне. Не забравяйте да вземете със себе си няколко антибактериални кърпички и да измиете лицето си след полет.

8. Не се къпете след тренировка
Не става въпрос само за хигиена, но изпотяването също дразни кожата, което може да доведе до увреждане и стареене. Ето защо е толкова важно да се къпете сутрин и преди лягане, както и след като сте се потили обилно. Ако нямате възмогност да си вземете душ в спортната зала, поне изплакнете лицето си.

9. Консумирате твърде много захар и млечни продукти
Ако не сте изяли цялата ябълка, след известно време тя става кафява, защото захарта в нея реагира с протеините й. И същата реакция се случва в нашите тела, когато захарта започне да реагира с колагена. Кожата ви става сива или жълтеникава.
Някои изследователи твърдят, че млечните продукти могат да ви накарат да изглеждате по-възрастни, тъй като те могат да задълбочават възпаленията в организма. Това води до оксидативен стрес, който може да бъде основната причина за преждевременно стареене.

10. Консумирате твърде много добавки
Не е тайна, че липсата на витамини може да доведе до лоша кожа, коса и нокти, но когато непрекъснато предозирате с добавки, това може да послужи и като заплаха за вашето здраве и младост. Може да доведе до токсични симптоми. Когато тялото ви се „трови“ през цялото време, всички негови системи страдат, така че изглеждате по-зле и остарявате по-бързо.
Ако не сте сигурни дали имате нужда от този или онзи витамин или други добавки, попитайте лекаря си и направете някои кръвни изследвания, които могат да покажат дали наистина имате нужда от тях.

11. Не проверявате нивата на хормоните си
С възрастта нивата на хормоните ни се променят и ако има дисбаланс, това се отразява на цялото тяло. Това не само може да причини промени в настроението, но и кожата и косата ви също могат да се променят, изглеждайки много по-зле от обикновено. Ако секретите не успеят да напуснат жлезите без канали, това може да доведе до стареене. Правете си хормонални изследвания поне веднъж годишно.

Има такова нещо като "здравословно" и "редовно" стареене

Изследователите казват, че има "здравословно" стареене, когато не изпитвате хронични заболявания, нямате загуба на памет и физически увреждания в съответствие с нормалното за вързрастта. Консумацията на ядки може да доведе до по-добро цялостно здраве и благополучие на по-възрастните индивиди. Освен това след 8-седмични аеробни тренировки микроциркулацията става много по-добра. Поради това хората, които ядат ядки и правят упражнения, изглеждат по-млади.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X