Напишете дума/думи за търсене

Дифузерите с етерично масло пазят от бръчки, безсъние и вируси

Напоследък станаха много популярни дифузерите с ултразвук, но все още доста хора нямат представа каква е тяхната функция. Дълго ползвахме единствено онези елементарни лампички/свещници, в които поставяш чаена свещ, а отгоре, в легенчето – някакво етерично масло, и когато то се нагрее от пламъка, ароматът се разпръсква в цялата стая.
Дифузерите са нещо подобно, но пъти по-усъвършенствано и ефективно. С помощта на ултразвук те превръщат етеричното масло и/или водата във фина мъгла. Тези дифузери, които не ползват топлина, не увреждат етеричното масло. Трябва да знаете, че при топлинна обработка терапевтичните свойства на етеричните масла силно спадат. При ултразвуковите уреди това не е проблем. Напротив – посредством тях може да се възползваме максимално от предимствата на етеричното масло.
Тези дефузери решават до голяма степен проблема със сухия въздух. От една страна, той изсушава лигавицата, с което намалява защитните й функции и организмът е по-склонен към заразяване с вируси. От друга, сухият въздух изсушава кожата и предизвиква преждевременно състаряване.

Между другото има изследвания, че в помещения, в които въздухът е добре хидратиран, хората се заразяват един друг много по-трудно отколкото в помещение със сух въздух.

Разбира се, тези устройства ароматизират приятно въздуха и имат антистресови свойства. Всъщност в зависимост от маслото, което сте избрали, може да приложите различен тип терапия – от болкоуспокояваща до антидепресивна.
Също така, когато дишате сух въздух, синусите ви не се дренират хубаво и това често води до хрема и синузит. Още едно предимство в полза на дифузерите е, че с тяхна помощ хидратираме белите дробове, а това облекчава кашлицата и прави дишането по-леко.

Ако имате проблеми със съня, обезателно пробвайте с дифузер. Ароматерапевтите се кълнат, че капка истинско лавандулово масло в дифузера ще подобри съня ви с 35 %.

В много големи компании ще видите дифузери по бюрата на служителите. Това е направено с цел да се помогне на тяхната концентрация – още един плюс в полза на тази придобивка у дома.

Как работят етеричните масла?
Една от основните ползи на етеричните масла е способността им да преминават клетъчната стена и да подпомагат организма по-лесно да се справя с бактериите и вирусите, както и да ни освобождават от натрупаните токсини. Техният ефект настъпва почти мигновено – ако пуснете дифузера във вашата спалня, докато оправяте леглото и махате грима си, етеричното масло вече е започнало да работи за вас. Успокоявате се, започвате да дишате по-леко, кожата ви е благодарна също. Е, какво чакате?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X