Напишете дума/думи за търсене

Кафето има здравословен заместител, подходящ и за деца

Някои от вас сигурно си спомнят кафето Инка, което преди години някои наричаха „детско кафе“. В същото време много хора го пиеха поради липса на истинско кафе. Вероятно от десетилетия не сте се сещали за него, но ние искрено ви препоръчваме да си потърсите Инка. Тя има доста ползи за здравето и може да се консумира и в по-късните часове на деня – липсата на кофеин ще ви позволи да спите спокойно след това.

Състав на инката:

Ечемик
Ръж
Цикория
Захарно цвекло

Хранителни факти

За 1 порция - 100 грама; Калории - 342; Обща мазнина - 0,20 g

Какви са нейните ползи за здравето?

Инка е без кофеин
Инка е питателна, но безкофеинова напитка. Кофеинът, както знаем, е стимулант, който се занимава директно с централната нервна система. Когато стигне до мозъка, бодростта и познавателната сила на човек рязко се увеличават.
Но кофеинът също може да причини безсъние, ускорен пулс, както и разстроен стомах.

Инка не влияе на кръвното налягане
Кофеинът влияе на кръвното налягане, като го повишава драстично за кратък период от време. Такъв ефект от Инката няма да имате.

Инка не съдържа стимулантите, типични за кафе и чай
Освен кофеин се смята, че Инка не съдържа също теофилин, теообмин, както и l-теанин.

Инка е безопасна за всички възрасти
Твърди се, че Инка е подходяща дори за деца на 3 години. Това е така, защото освен че не съдържа кофеин, Инка се прави с помощта на естествени съставки, полезни за човешкия растеж, като ечемик, ръж, зърнени култури, както и захарно цвекло. Да не говорим, че е обогатена и с витамини и минерали. Това прави Инка безопасна, но питателна опция за всяка възраст.

Инката може да се консумира и от бременни жени и кърмещи майки
Твърдението, че Инка е безопасна както за бременни жени, така и за кърмещи майки, също има нещо общо с това, че не съдържа кофеин. Кофеинът, особено когато се консумира във високи дози, е опасен за плода, тъй като той също има потенциал да увеличи сърдечната честота на бебето. За бременните жени кофеинът също крие риск, като увеличава вероятността от спонтанни аборти.

От друга страна, Инка е добра за кърмещи майки като добавка на хранителни вещества, които трябва да бъдат включени в майчиното мляко.

Инка няма консерванти
Консервантите предотвратяват разлагането поради микробния растеж или други нежелани обстоятелства. Сред често срещаните примери за консерванти за храна са бензоатите, нитритите, както и сулфитите. Тези добавки, въпреки че са безопасни за консумация, крият риск от рак, алергични реакции, резистентност към антибиотици, наддаване на тегло, сърдечно-съдови заболявания. Инка може да се похвали и с това, че няма консерванти.

Някои производители на Инка подобряват напитката с фибри, магнезий, както и с калций, което е допълнителен плюс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X