Напишете дума/думи за търсене

Бързи трикове за по-добро самочувствие

Знаете ли, че красивите и умни жени изпитват по-често съмнения и колебания относно себе си от всички останали? А може би ви е познато? Онова дяволско гласче в себе си, което ви кара непрестанно да намирате кусури в собствената ви външност и личност и в същото време - тонове съвършенство в околните. 

Хубаво е да му дадете да се разбере. Ето няколко бързи рецепти да заглушите глупавите съмнения.

1. Да чуем какво казват бившите

Мислено (или пък писмено) избройте всичките си ухажьори. Няма никакво значение дали са били важни за вас или не. Просто започнете да ги изброявате. 

Леле, много са... А вие дори сте забравили за всичките. И не знаете за половината, защото ги е било срам и страх да ви признаят. 

Е, възможно ли е тези мъже да са се объркали? Обожанието им да е било само въпрос на заслепена страст? Едва ли. Те са различни, явявали са се през годините и са ви желаели. Оставили сте следа у всекиго. Престанете да се съмнявате в себе си - вашето мнение е субективно, тяхното - не.

2. Скарайте се на този копнеж по съвършенство

Идеята за съвършенство е вредна и инфантилна. Трябва да се разделите с нея - независимо дали става въпрос за вас самите или за хората около вас. Истински мъдрият човек, както и този, който има зрял инстинкт за самосъхранение, знае чудесно, че перфектните хора са само в посредствените филми и рядко са интересни някому за дълго. 

Каквото и да не харесвате у себе си, бъдете сигурни, че някой е влюбен точно в това. 

3. Озаптете прекаленото мислене

Проблемите ни много често се дължат не на обективни факти, а на прекалено задълбаване във вредни размисли. Научете се да спирате този поток от нездравословни идеи по чисто механичен начин - дали ще си казвате наум "Стоп" или ще си представяте знак за стоп и връщане в "средната лента", намерете начин да не допускате излишни размисли.

4. Започнете да се харесвате

Може да го направите, като просто всеки ден отделяте по 5 минути, за да се гледате в огледалото и да изброявате нещата, които харесвате. Може да не са свързани само с външния ви вид. "Аз съм позитивен чове", "Имам добри очи", "Умея да изслушвам хората", "Търпелива съм и това е страхотно", "Излъчването ми привлича хората да са откровени с мен"... със сигурност има десетки неща, за които да се харесвате. Концентрирайте се върху тях и си ги повтаряйте всеки ден, нищо че в началото това упражнение ще ви изглежда абсурдно и смешно. Ще видите, че помага.

5. Помощ от приятел

Помолете близък приятел да ви каже какво харесва у вас и просто го запишете. Следващия път, когато отново затънете, помолете някой друг. Това е много лесно и супер ефективно упражнение, за да усетите как ви виждат хората, които са избрали да бъдат край вас. Постепенно на вас също ще ви се проясни за колко прекрасен човек говорим. За вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X