Напишете дума/думи за търсене

3 прости начина да изградим увереност

Всички искаме повече увереност и по-високо самочувствие.

За съжаление, увереността не расте на дърветата. Това е малко като щастието - не може просто да размахате вълшебна пръчица и изведнъж да се събудите щастливи и решителни.

Да се научиш как да изграждаш увереност, е незавършена работа, която започва с вашето мислене и връзката, която имате със себе си.

Ентусиазираният предприемач или перфектният професионалист може да има страст в сърцето си и изобилие от умения или знания. Но ако няма вяра в способностите си, той ще намери техниката на самореклама за много предизвикателна.

Ако не вярвате в себе си, защо някой друг би трябвало да го прави?

Ако се борите да получите мечтаната си работа, да започнете лелеяната кариера или искате повече клиенти за вашия бизнес, може да се опитате тези 3 промени в мисленето, за да изградите вашата увереност.

1. Разбийте на пух и прах страха си

Най-добрият начин за преодоляване на всеки страх е да му се отдадете и да го разбиете на парченца. Той е естествен отговор на ситуация, която ни кара или да се борим чрез него или да бягаме от него.

Вземете лист хартия и отговорете на тези въпроси:

Кое е най-лошото, което може да се случи, ако го направя?
Кое е най-лошото, което може да се случи, ако не го направя?
Какво жертвам, като не го правя?
Как ще се чувствам след като го направя?

2. Бъдете автентични, не перфектни

Знаете ли, че по-голямата част от комуникацията ни се осъществява телепатично и чрез езика на тялото ни?
Може би сте преживели разговор с някого, който твърди, че казва истината, но не сте напълно убедени. Това е така, защото използваме интуицията си за общуване.
Хората са много по-прощаващи, ако сте отворени и честни и показвате малка уязвимост, защото автентичността създава връзки.
Така че независимо дали продавате продукт или услуга във вашия бизнес или се „продавате”, кандидатствайки за желана от вас работа, опитайте се да бъдете честни, проявете чувство за хумор и не приемайте нещата прекалено насериозно.

3. Няма провал, само обратна връзка

Никога не пренебрегвайте шанса да откриете какво бихте могли да направите по различен начин.
Без препъникамъните по пътя ни не бихме могли да се учим и да растем. В крайна сметка, има предизвикателства, които ни помагат да бъдем по-силни.
Независимо дали се стеснявате при мисълта да се изправите пред голяма тълпа и да говорите за себе си, или да се видите с идола си очи в очи, винаги има неща, при които следващия път ще бъдете по-добри.

Така че обичайте това, което сте в момента, защото никога няма провал - само обратна връзка. И помнете, че няма такова нещо като съвършенство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X