Напишете дума/думи за търсене

Каква роля играем в живота си?

Всеки поне веднъж е искал да промени живота си, но невинаги е знаел откъде да започне промяната.

Отговорът е прост – тя стартира с това, което задава тон на цялото ви съществуване - със собствената ви роля в него.

Езотериците формулират твърдението, че светът ни дава това, което очакваме от него и това, което ние му даваме. И много хора не разбират тази философия, защото очакват добро, а получават нещо различно. Нека перифразирам идеята, така че причините и източниците на това, което е дадено и получено, да са по-ясни.

Сценарий на живота

Получаваме точно отношението, което съответства на нашето вътрешно чувство за себе си спрямо другите хора и живота като цяло.

Знаем, че самочувствие се формира в детството: въз основа на това как нашите близки възрастни хора са се отнасяли към нас, а също и според това как и кои сме се чувствали спрямо околните.

Човек често е в ситуация на невъзможност да се чувства равен на другите и да защитава своята територия и донякъде невинност. В детството е малко вероятно някой да успее да направи това. И в крайна сметка човек се научава да се чувства като индивид, който е несправедливо обиден, който е жертва или насилник. Има много опции - в зависимост от изходните данни на съществуването ви.

И ако погледнете проблемите, които се появяват в зряла възраст, може да отделите един (поне, но като цяло три ключови) компонент в тях - това е качеството на нашето участие в даден проблем.

Каква роля играете в живота си?

За да разберете какво е това качество, достатъчно е да отговорите на въпроса: Как се чувствам в епицентъра на този проблем? Въпреки че в личните взаимоотношения, дори на работа, в магазин или такси, винаги има определено качество на нашето участие = нашето чувство за себе си в тези моменти = нашата роля. Нещо повече, често това се превръща в нашата роля в живота като цяло.

Има такова нещо, наречено житейски сценарий. Сценарият на всеки от нас се оформя в съответствие с единствената ни роля. Точно както в киното и театъра: без сценарий не може, но ролите са различни. Въз основа на ролята се развива сюжетът и се избира финалът: на победителя - победа, на жертвата - поражение, на боеца - борба, на спасителя - разпятие от онези, които не са готови да бъдат спасени от него.

Изводът е прост: ако искате да пренапишете сценария на живота си, обърнете внимание на ролята си и започнете да я променяте.

Как да започнете промяна на ролята?

От определението за благополучие - онези емоции и чувства, които изпитвате в проблемна ситуация. От това кой и как се чувствате - и следователно се държите точно така - по отношение на света и другите хора.

Може да започнете промяната, като използвате примерите, от които се нуждаете, взаимствайки ги от живота на околните. Репетирайте и тренирайте други роли, не е изключено с времето да се почувствате различни.

И когато промените ролята, сценарият ще се промени. Вашият.
Това е алгоритъмът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X