Напишете дума/думи за търсене

Какво ядат по света (снимки)

Сале Абдул Фадлили, продавач на камили от Кайро, Египет. Снимки: menzelphoto.photoshelter.com

"Какво ям: Около света за 80 вечери" е книгата, в която Петер Менцел (Peter Menzel) събира своите фотографии на обикновени хора по целия свят. Разлиствайки албума, сме изумени колко различен е начинът на живот на различните хора, колко интересна е връзката между начина им на хранене и навиците, професиите, културата, обичаите и, разбира се, на житейския стандарт. И колко огромна разлика има в калориите на дневното им меню - от 800 ккал до 12 300 ккал дневно!

Вижте част от прелюбопитната колекция на Менцел!

Робин Вайзер-Линартц, сладкарка. Тя е на 28 години, висока 160 см, с тегло 65 кг. Снимката е направена в пекарната на семейството й в Кьолн, Германия. Дневен прием на калории - 3700.

Робин Вайзер-Линартц
Робин Вайзер-Линартц

Конрад Толби, шофьор на ТИР от щата Илинойс. Той е на 54 години, висок 187 см, тежи 117 кг. Дневен прием на калории - 5400. Яде винаги едно и също – в крайпътни заведения за бързо хранене. Конрад е претърпял два сърдечни пристъпа зад волана.

Конрад Толби
Конрад Толби

Джил МакТай, училищев асистент, в кухнята си в Лондон. Тя е 31 години, висока 165 см, тежи 104 кг. Тя признава, че е зависима от храната и нарича себе си "шокохолик." Дневен прием на калории - 12 300.

Джил МакТай
Джил МакТай

Саад Хайдар, домакиня, в дома си в Сана, Йемен. Тя е на 27 години, висока 150 см, тежи 44 кг. Дневен прием на калории - 2700.

Саад Хайдар
Саад Хайдар

Главният монах в тибетски манастир . Той е на 45 години, висок 165 см, тежи 71 кг. Дневен прием на калории - 4900.

Главният монах в тибетски манастир
Главният монах в тибетски манастир

Такеши Масато от Нагоя (Япония) - професионален сумист с псевдоним Миябияма, което означава "грациозна планина." Той е на 29 години, висок 188 см, тежи 181 кг. Малкото количество храна, което яде всеки ден, е достатъчно, за да поддържа неговото тегло и дух. Дневен прием на калории - 3500.

Такеши Масато
Такеши Масато

Катерина Навас - ученичка в гимназията, на 18 години, висока е 170 см, тежи 71 кг. Изображението е записано на покрива на дома си в Каракас, Венецуела. Дневен прием на калории - 4000.

Катерина Навас
Катерина Навас

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X