Напишете дума/думи за търсене

Раят е точно до нас: най-красивите гръцки острови

Докато търсих информация и селектирах кои пет гръцки острова да ви представя, попътувах така блажено. Какво ти попътуване, направо се отнесох! В края на работния ден посегнах да си изтупам сандалите от пясъка и да си намеря чантата с фотоапарата. Уви, нито бях докосвала сатенената мекота на тези пясъци, нито бях говорила с рибките в нереално бистрите води, нито бях притаявала дъх в някоя тясна уличка, която да ме приклещи между средновековната история и вечната романтика. Бях в редакцията през цялото време, а това е жалко. Раят е толкова близо.

В Санторини се сбъдват мечти

Санторини
Санторини
Санторини
Санторини

Санторини, познат още като Тера, е вулканичен остров в Егейско море. Няколко селца, като че наистина спуснати от Рая, са накацали по скалите, които достигат 300 метра височина. Част от плажовете са с черен пясък, други – кристални и светли, водата е мастиленосиня. Най-известни са Черният плаж, Белият плаж, Червеният плаж и Плажът на влюбените. Комбинацията от гледката и идилията, която излъчва островът, е подсилена от вкуса на бялото вино, което се произвежда там.

Санторини
Санторини
Санторини
Санторини
На Санторини растат 36 вида грозде. Мъничкото селце Оя е едно от най-приказните места по цялото Средиземноморие. Макар на Санторини да има и суперлуксозни хотели, всеки човек с вкус към живота ще избере да пренощува в типичната бяла варосана къщичка, от прозореца на която морето изглежда като път към всяка мечта, дори невъзможната.

Корели още звучи на остров Кефалония

Кефалония
Кефалония
Кефалония
Кефалония

Кефалония е част от Йонийските острови, който има формата на жаба, задните крака на която са два красиви полуострова. Огромна популярност придобива покрай филма „Мандолината на капитан Корели”, заснет по едноименния роман, написан на острова. Красотата на Кефалония е не само в прозрачно чистите му води и безкрайни маслинени горички. Най-високата точка на острова е на почти 1700 м и принадлежи на планината Енос. Не стига всички тези красоти, ами на Кефалония можете да се гмурнете в истински пещерен рай. Местните ще ви закарат с лодка, а ако отидете по време, когато слънцето пада ниско, ще имате и най-красивото осветление за фотографските си спомени.

Посетете го по възможност чак през октомври. Тогава островът е изпратил тълпите с туристи и ще можете да изживеете ако не своя холивудски блян, то със сигурност едно от най-красивите и романтични пътувания в земния Рай. Не пропускайте възможността да разгледате и близките до него Закинтос и Корфу.

Закинтос – музикалният рай на костенурките

Закинтос
Закинтос
Закинтос
Закинтос

Закинтос е известен още като Острова на костeнурките заради големите симпатични твари, които кръстосват горди наоколо. Той е като красива филмова площадка. Очите не са сигурни дали е възможно да обхванат в едно меките му като коприна пясъци, смарагдовите му води, изваяните скали. Венецианците го наричали „Цветето на Изтока”. През 1953 г. земетресение разрушава ценни сгради с венецианска архитектура. Запазени са части от венециански дворец, а духът – типично средиземноморски, ще ви накара да забравите дори за плажуването. Тесни улички, голям централен площад и старинни постройки. Музиката представлява голяма част от местната култура, така че, ако сте планували да посетите Закинтос, на всяка цена го съчетайте с някой от местните фестивали.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X