Напишете дума/думи за търсене

Котка обикаля света заедно със стопаните си (Галерия)

Мат и Джесика Джонсън са типична американска двойка, но преди три години те решават да продадат колата и къщата си и да заживеят при родителите на мъжа.

За близо 3.5 години там те успяват да спестят около 100 000 долара. Именно това им позволява за последните близо четири години да пътуват до страни като Перу, Гвателама и Британските Вирджински острови, пише profit.bg.

Според двойката, всеки може да избере подобен ход. „Не трябва да си специален или много богат", споделя Мат в интервю за CNBC.

Искахме да покажем на хората, че могат да изживеят своето приключение. Можете да живеете живот, който е различен от този на останалите, казва още той.

Преди да излязат в открито море и да прекосят на два пъти Атлантическия океан, двамата имат общи годишни приходи от 125 000 долара. Джесика работи в застрахователна компания, а Мат е мениджър в автокъща.

„Започнахме да спестяваме за това пътуване в началото на 2009 г.“, разказва Джесика. Това ни позволи да прекараме близо повече от 3.5 години в пътешествия, като за това имахме и бюджет от около 25 000 долара на година.

Днес двойката има нова мечта – да достигне до Северния полярен кръг, но първо трябва да подготви ветроходната си яхта за арктическото време.

С оглед факта, че от спестяванията им вече са останали само 20 000 долара, те планират да си намерят и работа, за да спестят достатъчно пари и да продължат своя живот – работа, спестяване и плаване.

Е, имат и едно изискване – новата им работа трябва да е на някой екзотичен остров.

СНИМКИ: ФЕЙСБУК
СНИМКИ: ФЕЙСБУК

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X