Напишете дума/думи за търсене

Странни закони от целия свят, които туристите трябва да знаят

Няма държава, която да не е забранила поне едно нещо на територията си. Но някои от забранените плодове на закона са, меко казано, абсурдни.

Представяме ми 13 закона от целия свят, които със сигурност ще ви усмихнат, но и ще ви информират за туристическите ограничения, ако ви предстои пътуване в тези страни.

Австралия

- В неделя след 12 на обяд е забранено да се появявате на обществени места, облечени в розови панталони.

- Само сертифициран електротехник има право да сменя крушки. В противен случай ще бъдете глобени.

Англия

- Забранено е да се перат килими на улицата.

- Каруците са забранени между 7 сутринта и 10 вечерта, изключение правят случаите, разрешени от полицията.

- Забранено е да се целувате на жп гарите. Навсякъде има знаци, които забраняват целувките. Доводът на правителството е, че прекалено дългите прегръдки за сбогуване може да забавят разписанието на влаковете.

Италия

- От 2008-а е нелегално да се хранят гълъбите на площад „Свети Марко“ във Венеция, тъй като птиците разрушават историческите монументи и сгради в съседство.

- В Ераклея, морски град, разположен в близост до Венеция, не е позволено да се правят пясъчни замъци, тъй като възпрепятстват разходките по плажната ивица.

- В Еболи е забранено двойките да се целуват в автомобилите.

- На остров Капри носенето на дървено сабо е забранено, защото тези обувки вдигат прекалено много шум.

Сингапур

- От 1992 година в тази държава е забранено дъвченето на дъвки. Местните вярват, че това влошава здравето, а хвърлянето на тази храна замърсява околната среда и е причина за смъртта на много птици.

Япония

През 2008-а Страната на изгряващото слънце въвежда Правило за годишен размер на талията при хората между 40-74 години. При мъжете обиколката на кръста трябва да е не повече от 86 см, а за жените – 90 см. По този начин Япония се бори с наднорменото тегло и свързаните с това болести. От 2015-а година хората, които не спазват това правило, биват глобявани.

Индия

В тази азиатска страна също се опитват по свой начин да се борят с прекалените килограми. През 2016-а управата на щата Керала въвежда данък мазнина, който е в размер 14.5%. С него се начисляват хамбургерите, пицата, поничките и други мазни ястията, които се сервират в ресторантите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X