Напишете дума/думи за търсене

25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)

Мостът Голдън гейт в Сан Франциско е емблемата на града, но много често е обвит в мъгла и духа силен вятър.

Туристическите агенции са създали митове около прочути забележителности по света - природни феномени, паметници, архитектурни шедьоври. Посещават ги милиони туристи всяка година. Хубаво щеше да е вярно всичко, което пише в специализираните блогове за тях, но не е. Американският в. “Хъфингтън пост” направи класация на 25-те най-прехвалени туристически обекта в света, които често разочароват.

1. Мостът Голдън гейт, Сан Франциско, САЩ

Висящият мост Голдън гейт отделя залива на Сан Франциско от Тихия океан. Макар че е прекрасен на снимки, много често е обвит в мъгла, духа студен вятър и е много шумно от минаващите коли. А кабинките за спешно обаждане, поставени от властите там за самоубийци, които обмислят скок във водата, едва ли ще подобрят настроението ви.

2. Милано, Италия

Милано е столицата на висшата мода и дизайна. Ако нямате пари за скъпи колекции обаче, просто не сте за там.
Милано е столицата на висшата мода и дизайна. Ако нямате пари за скъпи колекции обаче, просто не сте за там.

Милано е известен като столица на висшата мода и дизайна. Звучи така, сякаш в града ви очакват много неща за разглеждане, но не е съвсем вярно. Ако нямате достатъчно пари, за да си позволите нещо от последната колекция на “Прада”, няма какво толкова да правите там.

3. Езерото Лох Нес, Шотландия

Ако още никой не ви е казал, чудовището от езерото Лох Нес не съществува. Повтаряме, то НЯМА да изплува от мрачните сиви води на езерото. Така че спестете си тричасовото каране от Единбург и ги прекарайте в нещо по-приятно.

4. Наблюдателната площадка на Емпайър стейт билдинг, Ню Йорк, САЩ

Когато застанете на наблюдателната площадка на небостъргача в Ню Йорк, нямате възможност да видите много неща. Например не виждате Сентрал парк, защото пред вас се изпречва друг небостъргач. Освен това не може да видите другата голяма забележителност на Ню Йорк - 103-етажният Емпайър стейт билдинг, тъй като сте... в самата сграда.

5. Атина, Гърция

Има 4 сгради в Атина, които познавате много добре, още преди да сте дошли в гръцката столица. И всички те са разположени на хълмистия магичен оазис, наречен Акропола. Отвъд старините на Древна Елада ви очакват претъпкани с хора улички, които се славят с мръсотията си.

6. Алеята на славата, Холивуд, САЩ

Алеята на славата в Холивуд често е осеяна с боклуци. Улични артисти разсейват туристите и те не гледат имената на известните в краката си.
Алеята на славата в Холивуд често е осеяна с боклуци. Улични артисти разсейват туристите и те не гледат имената на известните в краката си.

Ако гледате в земята, докато вървите, ще прочетете имената на някои известни хора под пръснатите мръсни салфетки и смачкани опаковки от хотдог. Вие обаче вероятно няма да гледате в земята, като се има предвид колко много улични артисти около вас ще отвличат вниманието ви.

7. Маями, САЩ

Да дадеш 20 долара като куверт в бар, е нещо обикновено в Маями, третия по скъпотия град в САЩ. Но дори и най-пъстроцветният нощен клуб в Маями бийч не може да ви спаси от ужасяващата влага в града.

8. Курортът Атлантис, Бахамските острови

Комплексът е впечатляващ. Наистина е срамота обаче, че мениджърите са завладели един от най-девствените и невероятни плажове в света с огромни преплитащи се водни пързалки.

Световноизвестният комплекс “Стоунхендж” обикновено е преграден отдалече с въжета, така че туристите дори не могат да се приближат.
Световноизвестният комплекс “Стоунхендж” обикновено е преграден отдалече с въжета, така че туристите дори не могат да се приближат.
9. Стоунхендж, Великобритания

Дори не може да се приближите достатъчно до мегалитния монумент. През по-голямата част от времето има бариери от въжета, които ви държат на поне 10 м разстояние. Освен това трябва да пропътувате 150 км от Лондон, а това, което ще видите, са едни скали.

10. “Шан-з-Елизе”, Париж, Франция

Прочутият булевард “Шан-з-Елизе” в столицата на Франция изглежда прекрасно от въздуха, но, за съжаление, ще сте на земята, когато го разглеждате. Всъщност това е една улица с магазини... и много джебчии.

11. Ниагарският водопад, САЩ

Първо, ще трябва да платите огромна сума само за да спите в мотел, който е в радиус 15 км от Ниагарския водопад. След това ще преминете през лабиринт от казина и кафенета “Хардрок”, както и музей за рекордите на “Гинес”. Най-накрая, след като си купите пончо сувенир, ще видите и самия водопад.

12. Наклонената кула в Пиза, Италия

“Четирите ъгъла” е пресечна точка на 4 щата в САЩ. Всъщност това е просто един паркинг, на който дори няма нормална тоалетна.
“Четирите ъгъла” е пресечна точка на 4 щата в САЩ. Всъщност това е просто един паркинг, на който дори няма нормална тоалетна.

Откога изкачването на кула на камбанария струва 24 долара? Освен това кулата в Пиза вече дори не е толкова наклонена. Доклад показа, че след всички реставрационни дейности забележителната сграда е била изправена с 2,5 см между 2001 и 2013 г.

13. Рим, Италия

Историческите паметници и разкопки са наистина изумителни. Само че постоянно са затрупани от тълпи туристи и тонове боклуци.

14. Дъблин, Ирландия

Много американци асоциират Ирландия само с традиционните гайди, зелените хълмове и пухкавите овце по тях. Запомнете, че Дъблин, където най-голямата атракция е музеят на бирата “Гинес”, не е цяла Ирландия.

15. Монументът Маунт Ръшмор, САЩ

В гранита на планината Ръшмор в щата Южна Дакота са изсечени лицата на 4-ма американски президенти - Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн. Не мислете обаче, че са огромни, те са даже по-малки, отколкото на снимката във вашия учебник по история.

16. Брюж, Белгия

Малките застлани с паваж улички са симпатични, но изглеждат абсолютно празни преди пристигането на автобусите с туристи всяка сутрин. Сигурни сме 97%, че нито един белгиец всъщност не живее в това живописно градче.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X